Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 13. 05:00, hétfő | Helyi

SEPRŰNYÉLLEL ÜTÖTTÉK A TESTVÉREKET

SEPRŰNYÉLLEL ÜTÖTTÉK A TESTVÉREKET

Seprűnyéllel és ököllel ütött egy 23 és egy 26 éves szolnoki férfi egy testvérpárt az egyik szolnoki játszótérnél.

Többször meg is pofozták őket és mindenüket elvették, mindezt azért, mert a testvérek nem adtak nekik cigarettát. A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi Szolnokon, a Liget utcánál található játszótérnél leszólított egy 20 és egy 21 éves tiszaföldvári férfi testvérpárt azzal, hogy cigarettát kérjenek tőlük, de a férfiak mondták, hogy nincs náluk cigaretta.

Ekkor a 27 éves férfi felszólította őket, hogy azonnal adjanak nekik oda mindent, ami náluk van, és ezzel egyidőben a kezében lévő cirokseprű fa nyelével, közepes erővel az arcán megütötte az idősebb testvért.

Ezt követően a 27 éves férfi eldobta a kezében lévő seprűt, két kézzel odaszorította az idősebb testvért az épület falának, majd visszarántotta, és hátulról fogta le, úgy, hogy szembe fordította a 25 éves férfi gyanúsítottal, és azt mondta neki, hogy ha megmozdul, leszúrja. Ekkor a fiatalabb gyanúsított átkutatta a lefogott férfi ruházatát, és a nadrágja zsebéből kivette az ott talált személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát, 3.500 forint készpénzzel együtt. A férfi kérte vissza a személyes iratait, mire a fiatalabb gyanúsított azt mondta, hogy azokat 3.000 forintért visszaadja. Ezután a 27 éves férfi ököllel, majd tenyérrel is arcon ütötte a fiatalabb testvért is, és megkérdezte tőle, hogy mi van nála, majd a fiatalabb gyanúsított átkutatta az ő zsebeit is, de nála nem volt pénz, a szemüvegén kívül nem tudtak mást elvenni tőle.

Az idősebb férfi ezután felszólította a testvéreket, hogy 10 perc múlva találkozzanak a vasútállomáson, vigyenek magukkal pénzt, és akkor visszaadja az elvett iratokat.
Mintegy 15 perc elteltével a vasútállomáson újra találkoztak, de mivel a testvérek nem adtak át pénzt, a férfi sem adta vissza az iratokat, a helyszínről elment. A testvérek végül rendőrt hívtak, a rendőrők előállították a támadókat.

Ezt követően indult eljárás során a nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzésével szemben senki sem jelentett be fellebbezést, az végleges.

Címkék: #karcag tv, rablás, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.