Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Október 28. 09:49, csütörtök | Helyi

SIKERES BEREKI NYÁR

SIKERES BEREKI NYÁR

Molnár Jánossal, Berekfürdő polgármesterével beszélgettünk.

Üdvözlöm Molnár János Berekfürdő polgármesterét. Milyen szezont zárt az idei évben a berekfürdői gyógyfürdő?

- Attól függ, hogy melyik időszakot nézzük. Ha nagyon optimista képet akarok festeni, akkor azt mondom, hogy jó szezonunk volt. Ez a júliustól kezdődő időszakra vonatkozik, amikor a pandémia miatti megkötések teljesen felszabadultak, tehát azok megszűntek. Az azt megelőző időszak, az is elég egyértelmű, az pedig nagyon rossz. Ha így nézzük, akkor elég vegyes a kép.

Egy nagyon rövid időszakunk volt, amikor teljesen zárva volt a fürdő, a pandémia alatt azért próbáltuk, amikor lehetett, a gyógyászatot működtetni. Ez csak azért működött, hogy akiknek szüksége volt rá, és nem tudom másképp mondani, hogy megvolt a bátorságuk, és felelősen el tudtak jönni, azok el tudjanak jönni gyógykezelésre.

Nyilván minden előírást betartottunk, ami azzal is járt, hogy jóval kevesebb vendéget tudtunk fogadni adott időben, mint egyébként. Emiatt is kevesebben jöttek, de sok emberben megvolt az egyébként nem alaptalan félelem és óvatosság. Ez miatt is kevesebben jöttek. Ez az időszakunk egyáltalán nem volt nyereséges, igen messze volt a nyereségességtől. Viszont úgy döntöttünk, hogy mégiscsak csinálni kell, hiszen a dolgozóknak is egyrészt kellett a munka, másrészt lelkileg is egészen más az, hogy otthon kell ülnöm kényszerből, és bárhol mikor lehet még dolgozni, vagy pedig csinálhatok valamit, valami értelmes dolgot. És nyilván, akik rászorultak, azoknak pedig fontos volt a gyógykezelés. Tehát ez volt a pandémia időszaka, és ahogy mondtam, hogy július, gyakorlatilag július elejétől, amikor minden kötöttség megszűnt, onnantól kezdve jó nyarunk volt. Tehát a július, augusztus, szeptember, három hónap az jó volt, ami azt jelenti, hogy jobb volt, mint a tavalyi, de a pandémia előtti, tehát a 2019-el záródó időszak eredményeit még nem értük el. Sem a fürdő látogatottságában, sem a vendéglátásnál, az itt töltött vendégéjszakák számában, de mindenképpen bíztató a jövőre nézve.

- Ez nyilván a pandémiának köszönhető. A belföldi turisták maradtak el esetleg, vagy a régebben, a 2019-es évet megelőzően a külföldről érkezők?
- Hát ez vegyes, Azért, amikor lehetett a külföldiek óvatosabban, de jöttek. És talán, talán jól mondom, hogy elsősorban lengyelek, akik többen jöttek, a lengyel turisták számában van egy folyamatos felfutás, így tapasztaljuk. Ez most is tapasztalható volt. De jöttek más területre is azért külföldiek. Kempingezni is, és egyéb szálláshelyekre is.

- Melyek a jövőbeli tervek? Nyilván itt a 2022-es szezonra gondolunk.
- Hát a legnagyobb tervünk az, hogyha jó szezonunk van, akkor kicsit szedjük össze magunkat, mert a pandémia időszaka, amikor zárva volt a fürdő, az gyakorlatilag minden tartalékunkat elvitte. Még azokat is, amiket beruházásokra, vagy egyébre szántunk, hiszen nem küldtünk el dolgozókat, fontos volt, hogy megmaradjanak, és hosszú idő volt ez. Tehát most a legfontosabb tervünk, hogy ismét kicsit megerősödjünk, de mindenképpen kell és csinálunk is kisebb beruházásokat. Most már elkezdődött az, amíg az időjárás engedi, hogy gyakorlatilag a jövő tavaszra készülünk a jövő szezonra készülve. A medencék egy részét újítjuk fel, ami rászorul, illetve a kempingben a főleg faházaknál csinálunk olyan felújításokat, javításokat, amik szükségesek.
És aztán sok apróságot is, amiket részben észreveszünk, részben a vendégek is jelzik, és ez is fontos mondani, hogy ez nekünk jó, hiszen az ember nem mindent vesz észre. Illetve minden más vendégként ezt más oldalról is tudom, hogy ha az ember benne lakik valamiben, vagy használja, akkor más, mintha csak úgy tulajdonos szemével, akármilyen gondosan is szétnéz.
Tehát ezek a visszajelzések megvannak a vendégektől, hogy mikre kell figyelni. Itt egész apró dolgokról is lehet szó, hogy esetleg lötyög egy akasztó vagy fogas, vagy valahonnan hiányzik valami, ilyeneket is. De a nagyobbak, mondom, a medence felújítások, illetve a kempingben a faházaknak a felújítása, javítása, ezek vannak most tervben.

- Köszönjük szépen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.