Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 08. 19:13, hétfő | Helyi
Forrás: Karcag TV

SIKERES VOLT A KARÁCSONYI GYŰJTÉS

SIKERES VOLT A KARÁCSONYI GYŰJTÉS

Sokan összefogtak és sok ajándékot küldtek az első alkalommal életre hívott Advent a kismanóknak adománygyűjtő akcióban.

Az egyik karcagi szaküzlet szervezésében indult kezdeményezés számos gyermek arcára varázsolt mosolyt az ünnepek alatt.

Advent a kismanóknak címmel rendezett adománygyűjtést a Vöröskereszttel összefogva az egyik karcagi szaküzlet. A gyűjtés eredményes volt, sok családnak tudták szebbé tenni a karácsonyt.

- A gyűjtés lényege az volt, hogy felmerült bennük, hogy nagyon sok szegény család van a környezetünkben és hogyan tudnánk nekik segíteni. Előtte volt már egy kabátgyűjtő akciónk, ami elég jól sikerült. Ebből kifolyólat találtuk ki az Advent a kismanóknak nevű gyűjtést, hogy így segítünk gyerekeken, esetleg családokon. December elején kezdtük, ami szerintem egy picit későn volt. Igazából először szerveztük meg ezt, de azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült, hiszen sok kisgyermeknek tudtunk segíteni.

Az adományok jobban összegyültek mint ahogy terveztük. Szembesültünk azzal is, hogy ilyenkor nagyon sok adománygyűjtő akció van, megijedtünk egy kicsit az elején, hogy nem leszünk sikeresek, de hála Istennek az emberek adakozóak és segítőkészek. Elmondthatom, hogy egy fél autónyi csomag volt, tehát személyre szabott ajándékkal tudtunk a Vöröskeresztnek segítséget nyújtani, ami eljutott a családokhoz. A Vöröskereszttel még nem vettük fel a kapcsolatot, hogy pontosan hány családhoz osztották ki, mert ahogy az elején is említettük, mi ezt a szervezetre bíztuk, mert mi ehhez nem értünk. Mi a kapcsolatunkkal próbáltunk segíteni. Azt elmondhatom, hogy az általunk összeállított csomagot egy karcagi családhoz vittük ki. Ebben volt kisgyereknek, felnőttnek szánt ajándék. Úgy érzem, hogy nagy támaszt, segítséget és örömöt tudtunk okozni, mert a karácsony mégiscsak erről szól, hogy boldogságot, örömöt és szeretetet adjunk egymásnak. A gyerekek arcán először egy pici meglepődést láttam, olyan érzés volt, mintha a mikulás ment volna hozzájuk. A szülők arcán a meghatódást. A gyerekek örültek és rögtön nyitották is ki a csomagot, hogy mi is lehet benne.

Szendrei Imre és csapata 2018-ban is tervez adomány gyűjtő akciót, bízva abban, hogy sok családnak tudnak majd segíteni.

- Nagyon gyerekcipőben járunk mi ennek a szervezésében, de úgy érzem, hogy igazából nem is kell ehhez annyira érteni, inkább szívből kell csinálni. Mindenféleképpen tervezzük ezt jövőre is, karácsonykor biztosan. - mondta Szendrei Imre, az akció főszervezője.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

2024. Április 23. 09:33, kedd | Helyi

ITTASAN KERÉKPÁROZOTT, TÖBBSZÖRÖS CSONTTÖRÉS LETT A VÉGE

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben, aki ittasan, élettársát a csomagtartóra ültetve kö

2024. Április 22. 16:09, hétfő | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Április 22. 12:29, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: