Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. Augusztus 29. 09:55, kedd | Sport

Sikeresen zárult a Mozdulj! Közhasznú Egyesület látássérülteknek szervezett Balaton Megkerülő 12. Tandemtúrája

Sikeresen zárult a Mozdulj! Közhasznú Egyesület látássérülteknek szervezett Balaton Megkerülő 12. Tandemtúrája

A 248 kilométeres távot 76 lelkes résztvevő hajtotta végre, akik a nosztalgia és közösségi élmények jegyében tettek felejthetetlen bringázást.Az esemény során minden a régmúlt idők hangulatát idézte meg, a programoktól kezdve az esti csapatjátékokig. A RETRO tematikájú túrán valódi időutazás részesei lehettünk, ahogy a résztvevők végigjárták a Balaton környékének gyönyörű tájait és kulturális látnivalóit. Balatonfűzfőn a bobozás izgalma, Balatonföldváron a versenyvitorlások és korhű hajók élménye, Tihanyban pedig a múltba vezető parfümkészítés világa hozta közelebb a múltat a résztvevőkhöz.


Az esemény különlegessége volt, hogy az út során illusztris vendégek csatlakoztak a csapathoz. Ihász László motoros csapatával, 11 motorral lepték meg a bringásokat és vitték egy-egy körre a látássérülteket, így nem csak tandemkerékpár hátsó, hanem igazi nagy motorok hátsó utasaként is élvezhették a sebesség és szabadság érzését. Az eseményen olyan kiváló sportolók is részt vettek, mint Rozbora András, aki paralimpikon és világbajnok címmel büszkélkedhet, valamint Horváth Lajos Laller, a Dakar motorversenyzője, aki az esemény örökös fővédnöke. A túra során a biciklizésen túl számos program és élmény várt a résztvevőkre. A finom borok kóstolása és a Balaton hűs vizében való hűsölés kikapcsolódást és feltöltődést nyújtott az estéken.
A helyi közösségeket Balatonszárszón és Révfülöpön művészeti bemutatókkal lepték meg a szervezők. Dóka Attila kulturális nagykövet irányította a bemutatókat, melyek során József Attila és Petőfi Sándor versei csendültek fel, hozzájárulva a rendezvény kultúrával átitatott hangulatához.


Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: "Célunk a közösségépítés és az esélyegyenlőség megteremtése. Hiszünk abban, hogy a változás a lelkekben kezdődik, amelynek alapja az egymásra való figyelés és az egymás iránt érzett tisztelet.
Az esemény szervezői hangsúlyozták, hogy az esélyegyenlőség megteremtése a mindennapokban, korunk egyik legfontosabb feladata a közös sportolás és a művészet ennek egyik legfontosabb eszköze. A szervezők köszönetet mondtak a látássérülteknek, segítőknek, támogatóknak és minden résztvevőnek az esemény sikeres megvalósításáért. Hálásak voltak a médiának a kiemelt érdeklődésért.
A következő év már most izgalmas várakozást kelt, hiszen 2024. augusztus 9-15. között ismét útra kelnek a résztvevők, hogy folytassák az emlékezetes utazást és az esélyegyenlőség iránti elkötelezettségüket.
Balaton, vigyázz, kész, jövünk!

- Juhász Melinda -

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

2023. December 02. 20:46, szombat | Sport

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

2023. November 30. 09:31, csütörtök | Sport

Bajnokok Ligája - Itt vannak a már nyolcaddöntőbe jutott csapatok

A labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapja után már tizenegy csapat biztosította helyét a nyolcaddöntőben.