Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 04. 14:53, szombat | Helyi

SIPOS ESZTER TEHETSÉGES KÉZIS

SIPOS ESZTER TEHETSÉGES KÉZIS

Sipos Eszter, a Kiskulcsosi Iskola diákja félévkor kitűnő volt, de a sportban is tehetséges.

Eszter számára az irodalom a legnehezebb, mert nem nagyon szeret olvasni, de mostmegígérte, hogy fog ezen változtatni.
- Szeretek nagyon rajzolni, és tudok szépen. Hát néha, szoktam azt, amit mondanak, meg csak úgy, magamtól bármit rajzolni ceruzával. Kézműveskedni is szeretek és tudok. Szoktam ceruzatartót, meg ilyeneket készíteni.

- A sport is napi elfoglaltság Eszter számára, kézizik.
- Azt kell tudni, hogy jók vagyunk, és a csapat neve Sütő Kézisuli. Én bal szélen játszom, jobbkezes vagyok. Az első meccsen Tiszaföldváron, sok gólt dobtam, ott kaptunk érmet, nyertünk is. Erre büszke vagyok- aki számára a sport csak jót jelent.
- Szeretem és remélem, hogy addig fogom csinálni, amíg ki nem járom az iskolát, vagy még lehet tovább is.

- A sportnak köszönhetően kicsit határozottabb, rendszeretőbb lett.
- Örülök neki, hogy járhatok, és már ettől jobb a kedvem. És szokott olyan lenni, hogy edzés után nagyon fáradtak vagyunk, de mi akkor is csináljuk. Meg a meccsen is így van, a kötelességtudat akkor is megvan. A sport igazából segített, hogy jobban tanuljak, könnyebben megy a suli és sok barátom van a sportnak köszönhetően.

- Osztályfőnököm Ancika néni, az osztálytársaim is sokan járnak kézire, meg hangszerre és negyedik osztályosok vagyunk. Jó osztály vagyunk, csak nagyon hangosak, meg beszédesek, de azért órán odafigyel mindenki. Voltak rajtam kívül mások is kitűnők félévkor.

- Ha valaki jó jegyet szerez, vagy eredményt hoz versenyről, akkor büszkék vagyunk egymásra. Akik jó tanulók, azokat szeretem, meg én is büszke vagyok rájuk, meg ők is rám, amikor egy ilyen sikeres versenyem van - árulta el Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.