Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 10. 19:52, szerda | Helyi

Síppal, dobbal, nádihegedűvel

Síppal, dobbal, nádihegedűvel

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett,

„A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című, NTP-OTKP-18-0091 pályázati azonosító számon szereplő „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel” elnevezésű nyertes pályázat valósult meg Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai úti óvodájában.

A pályázati programban az óvoda „Aprólábak” gyermektánc tehetségműhelye vett részt 16 gyermekkel Benéné Kecskeméti Anikó tehetséggondozó óvodapedagógus vezetésével.
A 30 órás program célja a gyermekek érdeklődésének felkeltése a népi kultúra és a népzene iránt, olyan élmények nyújtása, amelyek segítik a zenei anyanyelvünk, nemzeti identitás tudatunk megőrzését. Interaktív tevékenységeken keresztül a zene, és a népi hagyományok, eszközök, tárgyak megismerése, megértetése. Az élmények hatására a tehetségígéretes gyermekekben a népszokások iránti tisztelet kialakítása, a bennük rejlő értékek megláttatása.
A projekt során az általános iskolákkal és művészeti iskolával szoros együttműködés alakult ki: közös táncházak, galéria megnyitók, hangszerbemutató.
Az „Aprólábak” Néptánc Gálán lehetőséget teremtettünk arra, hogy a szülők részesei legyenek a gyermekek zenei és táncos élményeinek, megtapasztalják a gyermekek kiemelkedő adottságainak kibontakozását, elköteleződjenek a tehetséggondozás iránt. A városunk, a környező települések óvodai és iskolai néptánccsoportjainak bemutatkozásán túl lehetőséget teremtettünk az egymástól tanulásra, a szakmai kapcsolatok erősítésére, bővítésére.
A projekt megvalósítása során a Györffy István Nagykun Múzeumban múzeumpedagógiai módszerek alkalmazásával a gyermekek megismerkedtek a Nagykunság néphagyományaival, jellegzetes népviseletével, népi játékokkal.
Lazító programként kirándultunk Budapestre, ahol részt vettünk az Országos Táncháztalálkozón a Papp László Sportarénában. Az élmény mélyítette a nemzeti kultúránk iránti szeretetet, életre szóló élményt nyújtott a gyermekeknek és szüleiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 09:35, hétfő | Helyi

Építészmérnököt is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2019. Október 20. 16:13, vasárnap | Helyi

Gimisek Szalagavatója

Szombaton tartotta szalagavató ünnepségét...

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával való találkozó után Washingtonban.

2019. Október 19. 16:22, szombat | Helyi

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata