Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Június 11. 16:50, kedd | Helyi

Sok a baleset térségünkben, vigyázzanak!

Sok a baleset térségünkben, vigyázzanak!

Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, ismét emberi áldozatot követelő baleset történt 2019. május 28-án Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A személygépkocsi vezetője úgy kanyarodott rá a 4-es számú főútra, hogy nem adott elsőbbséget az ott, vagyis a védett úton közlekedő tehergépkocsinak. A személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.


Évek óta a fő baleseti okok egyike az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére. Számos projektet indít és akciókat hajt végre abból a célból, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, minimálisra csökkenjen a sérültek száma.
A dekoncentráltság nem megengedett annak, aki járművet vezet.
Egy pillanatnyi figyelemhiány súlyos, akár visszafordíthatatlan, tragikus következménnyel járhat.
Mondják az idő pénz, és az időből soha nem elég, de nem éri meg sietni, amikor az életünket sodorhatjuk veszélybe.
FELHÍVJUKa közlekedők figyelmét, hogy a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződében az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező – illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére.
Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. Amennyiben elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, hogy azt megadják!
Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 20:15, péntek | Helyi

Nagyon fontos számunkra Karcag

Az október 13-ai önkormányzati választások tétjét nem szabad lebecsülni - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Dérynében tartott lakossági fórumon.

2019. Szeptember 20. 18:23, péntek | Helyi

Karcagi rendőrök nyerték meg a versenyt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság IV. alkalommal rendezte meg megyei bűnügyi technikusi versenyét Szolnokon.

2019. Szeptember 20. 17:58, péntek | Helyi

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel, segítsünk Péternek ...

2019. Szeptember 20. 17:40, péntek | Helyi

FONTOS A REGGELI ÉTKEZÉS

A szakemberek szerint a legfontosabb étkezés a reggeli, amelynek energia-bevitelünk 20%-át kellene biztosítania.