Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 02. 09:29, hétfő | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: mti

Sokfelé gondot okoz a hó a közlekedésben

Sokfelé gondot okoz a hó a közlekedésben

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg északon, keleten, valamint a középső országrészben a havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás.

A hó miatti több balesetről, forgalmi korlátozásról is beszámolt országszerte hétfőn reggel a közútkezelő oldalán.

Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek, közel 1 óra a plusz menetidő. Valamint a 22-es kilométernél egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé Nagytétény térségében tapasztalható lassulás, ott 10-15 perc a menetidőtöbblet.

Az autóút keleti szakaszán a Megyeri híd irányba Üllő és az M3-as autópálya csomópontja között szakaszos torlódásra kell számítani!

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es kilométernél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A belső sávot lezárták, csak a külső sávon halad a forgalom.

Keresztbe fordult az úttesten egy kamion a 3-as főút 35-ös km-énél, Gödöllő térségében. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között, a 12-es és a 21-es kilométer között 3,5 tonna súlykorlátozást vezettek be, ráadásul a 17-es és a 21-es kilométer között le is zárták a főutat.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő és mellékúton araszolnak a járművek, többek között:
- az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében
- az M3-as autópályán Bagtól a főváros bevezető szakaszáig,
- az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
- az M7-es autópályán már Érdtől megtorpan a kocsisor,
- a 4-es főúton Monornál,
- a 10-es főúton Piliscsaba és az ürömi körforgalom között,
- a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között
- és a 31-es főúton Mendénél.

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves. Az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás nyomán az útburkolat mindenűt a sónedves, de az intenzív havazással érintett területeken havas, hókásás – közölte a közútkezelő honlapján.

Címkék: , havazás, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.