Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Szeptember 25. 16:12, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

SÓLYALOPÁS

SÓLYALOPÁS

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.

Egy 40 éves férfit gyanúsítanak a kunszentmártoni rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami 2023. szeptember 22-én 19 óra és szeptember 23-án 2 óra között történt a helyi strandon.

A sértett korábban itt helyezte el az 1 millió forintot érő csónakszállító utánfutóját, amit a tettes a lakcíméig húzott. Ott aztán elkezdte a sólya átalakítását: felületét néhány helyen zöld festékkel átfújta, letépte a szürke filcanyagot a csónakvezetőről, levette a hátsó fémáthidalót, a lámpákat és a forgalmi rendszámot.

Bejelentést követően a rendőrök igen gyorsan megállapították az elkövető kilétét, akinél kutatás során megtalálták az értékes utánfutót és a rendszámtáblát.

A helyi lakost lopás bűntett miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az utánfutóról levett eszközöket a Körösbe dobta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.