Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Január 26. 06:45, szerda | Helyi
Forrás: Karcagi Hírmondó

SORON KÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS

SORON KÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS

Soron kívüli testületi ülést tartott Karcag Város Önkormányzatának képviselő testülete.

Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtartotta az új esztendő első testületi ülését amely soron kívüli ülés volt.

Négy napirendi pont került megtárgyalásra, valamint egy pótnapirendi pont, amely zárt ülés keretei között zajlott.

Elsőként a ,,Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” megvalósítására kiírt pályázat benyújtását fogadta el egyhangúlag a testület, amely egy TOP Plusz pályázat által a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kinizsi úti tagóvodájának tetőfelújítását teheti lehetővé.

Második napirendi pontként a Népi Építészeti Program keretében a magyarországi tájházak helyreállítását támogató szakmai dokumentációk elkészítésére igényelhető támogatásra tett javaslatot fogadta el a képviselő-testület, amely által Karcag város önkormányzata 25/2021-es határozatával pályázott, illetve sikeres pályázatot nyújtott be a Nagykunsági Tájház sütőház kemencéjének és tetőszerkezetének felújítására.

Harmadik napirendi pont az ,,Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megvalósítására kiírt pályázaton való részvételre vonatkozott, amely az elsőhöz hasonlóan szintén TOP Plusz pályázat. A jelen előterjesztésben a Dózsa György út 4. szám alatti telephely felújítása szerepel, amely fűtés- és nyílászárókorszerűsítésre vonatkozó 100%-os támogatású, 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent. A pályázat benyújtását a képviselő-testület név szerinti szavazás során egyhangúlag elfogadta.

A negyedik napirendi pont a ,,Bölcsődei fejlesztési program” című pályázat benyújtására, valamint a megvalósításának és finanszírozásának tervezett pénzügyi ütemezésének megtárgyalása volt. A Vasút úti bölcsőde teljes újjáépítését jelenti, amely megemelt pályázati keretösszeggel, önerővel együtt, összesen 707 millió forint. A pályázat benyújtását, valamint a finanszírozási tervet a testület egyhangúlag elfogadta.

Ezt követően az ötödik napirendi pont tárgyalása zárt ülés keretén belül zajlott. A testület munkaterv szerinti követ­kező ülését várhatóan január 27-én, csütörtökön tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.