Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2022. Augusztus 30. 05:00, kedd | Helyi

SORON KÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS

SORON KÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS

Soron kívüli ülést tartott a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 16-án, kedden délelőtt a Városháza dísztermében.

Az ülésen jelen volt Roman Siemiński, lengyel testvérvárosunk, Krosno Odrzańskie alpolgármestere is.

Elsőként a a gyermekétkeztetés térítési díjainak megállapításáról szóló20/2021. (VII.09.) önkormányzati rendelet módosítására tett javaslatot tárgyalta a testület, amelyet egyhangúlag el is fogadott.

A második napirendi pont a Madarász Imre Egyesített Óvoda alapító okiratának módosítására tett javaslat volt, amelyre a napi munkaszervezés miatt volt szükség. Az okirat módosítását a testület egyhangúlag megszavazta.

Ezt követően a Madarász Imre Egyesített Óvoda „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda” cím elnyeréséről szóló pályázaton való részvételre tett javaslatot tárgyalta a képviselő testület, amelyet szintén egyhangúlag elfogadott.

Negyedik napirendi pontként az egyes önkormányzati feladatoknak a Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft. részére történő átadásáról szóló 38/2021. (II.26.) „kt.” sz. határozat kiegészítésére tett javaslat került megtárgyalásra. Ahogy korábbi napirendi pont esetében, itt is a napi munkának a szervezése teszi szükségessé azt, hogy módosításra kerüljön a szerződés. A javaslat egyhangúlag került elfogadásra.

Az 5. napirendi pont zárt ülés keretében került megtárgyalásra, majd a „Szociális célú városrehabilitáció” pályázaton való részvételre tett javaslat került egyhangúlag elfogadásra, végül pedig a „Szociális célú városrehabilitáció (ESZA+)”
pályázaton való részvételre tett javaslat szintén egyhangúlag került elfogadásra, amely szorosan összefügg az előző napirendi ponttal.

Az ezt követő testületi ülés a nemzeti ünnepen hagyományosan tartott ünnepi önkormányzati ülés volt, amely során a város rangos kitüntetéseinek átadása is megtörtént.

Munkaterv szerint a következő testületi ülés szeptember 29-én, csütörtökön, 15 órakor veszi kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.