Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Június 16. 05:00, péntek | Helyi

SPECIÁLIS MENTŐK KERESTÉK A TISZÁBA ESETT FÉRFIT

SPECIÁLIS MENTŐK KERESTÉK A TISZÁBA ESETT FÉRFIT

Tiszanána-Dinnyéshátnál egy, a folyóba esett ember felkutatásában vettek részt a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület munkatársai a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére.

A gyors és precíz segítségnyújtás ellenére a csapat sajnos már csak a férfi holttestét találta meg. Megrázó tudósítás következik.

Speciális mentőcsapat segítségét kérték egy vízbe esett ember miatt Tiszanána-Dinnyéshátnál.

A csapat azonnal elindult a helyszínre 2 élő, -és tetemkereső kutyával.

Megérkezésük után a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vízirendőrök segítségével vízre szálltak a 68 éves férfi keresésére, aki az információk szerint az esti órákban a Tiszában eltűnt.

A feltételezett beesés helyétől körülbelül 100 méterre két kutya, Cooper és King is jelzést adott, majd megszervezték a műszeres kutatást is, és egy civil önkéntes, Madarász Lajos is csatlakozott a csapathoz.

Másnap is folytatódott a kutatás Dinnyésháton, ahol a szonáros keresés megerősítette a kutyák jelzését.

Ezt követően az egyesület búvárainak segítségével megkezdődött a víz alatti kutatás, amelyet a hirtelen feltámadt vihar miatt abba kellett hagyniuk, így azt másnap folytathatták.

-Csapatunk 5 tagjával és Kinggel ismét Dinnyéshátra mentünk. Megérkezés után újabb kutyás keresését végeztünk, hogy meggyőződjük arról, hogy a testet a vihar nem mozdította el. Az előző nap információi alapján kijelöltük, pontosítottuk a keresés helyszínét.
Csapatunk búvára 11:34 perckor kezdte meg a merülést és 11:42 perckor megtalálta az elhunyt személyt. Ezt követően a vízpart meghatározott szakaszán kiemeltük a testet, és átadtuk a rendőrség munkatársainak az eljárás lefolytatása érdekében-tudtuk meg a speciális mentőcsapat tagjától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.