Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 19. 17:52, péntek | PR
Forrás: (x)

Sportok, amelyekre nehéz érzelmek nélkül fogadni

Sportok, amelyekre nehéz érzelmek nélkül fogadni

Alapvetően érzelmek alapján nagyon nem ajánlott fogadni. Van viszont néhány olyan sport, ami esetén különösen nehéz hideg fejjel gondolkodni és tippelni.

A szerencsejátékok világa

A sportfogadás világában az egyik leggyakoribb tanács, amivel szembesül a kezdő fogadó, hogy semmilyen formában ne döntsön érzelmek alapján, csak a tények és az adatok alapján döntsön a tipjeiről. Ez azt jelenti, hogy hiába játszik a kedvenc csapatunk például, ha a tények azt mondják, akkor fogadjunk a kedvencünk ellen vagy szimplán inkább ne fogadjunk. És sokan inkább azt választják ezért, hogy elkerülik azt a sportot, ami a kedvencük, így semmilyen formában nem lesznek érintettek. És ez egyáltalán nem okoz problémát, hiszen ma már rengeteg sport elérhető a fogadóirodák kínálatában. Példának okáért nézzük csak meg bet365 regisztráció után, hogy mennyi mindent kínál az egyik legnagyobbnak számító bukméker! Rá fogunk jönni, hogy semmi értelme ragaszkodni a focihoz vagy más igen népszerű sporthoz. Mert bizony nem csak a labdarúgás okozhat ilyen problémákat, sőt. A következőkben bemutatunk néhány olyan további sportot is, amelyek esetében nehezebb érzelmek nélkül fogadni!

Két tipikus sport, ahol érzelmek alapján döntünk

Az első ilyen egyértelműen tehát a labdarúgás. És nagyon sok esetben az emberek, szurkolók, fogadók a nemzeti hovatartozásuk, lakóhelyük alapján választanak kedvenc csapatokat, de az sem ritka, hogy egy játékos vagy éppen egy márkanév, egy szín, egy induló miatt válik valakinek szimpatikussá egy csapat. És ez már meg is ágyaz az érzelmi befolyásoltságnak, hiszen ha a kedvenc játékosunk tűnik fel az egyik csapatban, akkor hiába akarjuk, nem tudunk teljesen tisztán dönteni. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy ha olyan ember társaságában vagyunk, aki nagy szurkoló! Mert vannak olyan szurkolók, akiknek minden országban vannak kedvenc csapataik és ha ezekről beszélnek nekünk folyamatosan, akkor simán elvihetnek minket egy olyan irányba, ahol már nem lesz teljesen tiszta a döntésünk. Ezért ha szeretjük nagyon a focit, akkor vagy olyan ligákra, bajnokságokra fogadjunk, ahol nem lehetünk érzelmileg érintettek, vagy inkább nézzünk más sportfogadási lehetőségek után.

Ugyanez a helyzet igaz egyébként az amerikai sportokra is, amelyek az utóbbi időben vertek gyökeret a magyar sportfogadók életében is. És mivel nagyon kevés olyan magyar fogadó van, aki jól ismeri a csapatok dinamikáját, az összes játékost évekre visszamenőleg, így szinte kivétel nélkül érzelmi alapon döntöttek a legtöbbek a kedvenceik mellett. Kinek a meccsét látták először amerikai fociban, melyik csapatnak a legszebb a logója a baseballban és így tovább. Ráadásul ezen sportoknál iszonyúan sok a meccs és rengeteg az információ, amivel képben lenni komoly erőfeszítést jelent. Így a baseball tipikus példája annak, hogy egy-két kihagyott meccs után már komoly helyzeti hátrányban vagyunk az információkat illetően, hiszen lehetett egy sérülés az előző meccsen, láthattunk olyan jeleneket, amelyek figyelmeztetőek lehetnek és így tovább. És ha kihagyással fogunk fogadni, akkor nagy valószínűség szerint szimpátia alapján döntünk. Tehát az amerikai sportok szintén olyannak számítanak, ahol érdemes megfontoltnak lenni és érzelmek nélkül értékelni a helyzetet.

És mire nem szabad még fogadni

De nem csak csapatsportok esetén lehetünk érzelmileg befolyásolt állapotban a fogadások során. A boksz specifikusan egy olyan sport, ahol ez előfordulhat. Egyrészt azért, mert alapból izgalmas egy bokszmeccs és nagyon kevesen tudják szimpátia nélkül nézni ezeket. Ráadásul sokan már az elejétől kezdve követik egyes bokszolók pályafutását, lehet, hogy korábban már a felemelkedése során komoly pénzeket hozott egy-egy sportoló a konyhára. Ez pedig odavezethet, hogy egy komolyabb este során, ha meglátjuk a felhozatalban az adott bokszoló nevét, akkor komolyan befolyásol minket a korábbi szimpátiánk, tapasztalatunk. Ezért a kedvenceket bokszban is nagyon ajánlott elkerülni, mert komoly veszteségeket szenvedhetünk el emiatt.

Egy másik olyan sport, ahol az érzelmek komolyan maguk alá gyűrhetik a logikus gondolkodást, az az MMA. Az elmúlt években hihetetlen népszerűvé vált küzdősport rendkívül komoly figyelmet vonzott még Magyarországról is és hasonlóan a bokszhoz, itt is nagyon gyorsan megjelent a kedvencek a palettán. És ha kezdő fogadóként akár csak 1-2 meccset láttunk, a harcok izgalmából kiindulva biztosan szimpatikus lett nekünk egyik-másik versenyző. Példának okáért itt van Connor McGregor, aki vagy nagyon szimpatikus volt millióknak vagy pont hogy nem. És a döntések már ekkor megszülettek, hiszen egy súlyos hiba, amibe a fogadók belefuthatnak, az a mondat: "ha nem nyerek a fogadáson, legalább a srác kikapott." Ezeket a helyzeteket mindenképpen el kell kerülnünk az MMA-ban. Átgondoltan, mindenféle befolyásoltság nélkül kell meghoznunk a döntéseinket.

És egyébként az esportok fogadása pontosan ezért szokott bejönni sok fogadónak, mert egy online játékban jóval kisebb az esélye, hogy érzelmi kötődés kialakuljon valamelyik résztvevővel szemben. Hiszen

- a karakterek nagyjából ugyanolyanok,
- a kinézet,
- a logó sem nagyon befolyásoló,

tehát szigorúan statisztikák, adatok, elemzések alapján hozhatunk meg döntéseket. A lényeg, hogy a fenti példákkal csak azt szerettük volna megmutatni, hogy hosszútávon profit úgy érhetünk csak el sportfogadásban, ha képesek vagyunk hideg fejjel, tények és információk alapján döntést hozni. Ahol a kedvenc csapatok már bejönnek a képbe, ott már régen rossz a helyzet.

Ha tetszett az írás és további hasonlókat is szeretnénk olvasni, akkor nézzük meg a szerző, Kollár Aladár profilját, ahol böngészhetjük a többi cikkét is itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.