Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Október 05. 05:00, csütörtök | Helyi

SPORTOLÓK FOGTAK ÖSSZE A BETEG KISFIÚÉRT

SPORTOLÓK FOGTAK ÖSSZE A BETEG KISFIÚÉRT

Egy kisújszállási kisbaba nem képes mozgatni a jobb karját. Egy Bécsben elvégezendő műtét tudna rajta, illetve családján segíteni, ehhez azonban tizenhétmillió forintra van szükség.

A család segítséget kért az operáció költségeinek előteremtésére. Felhívásukra egész Kisújszállás megmozdult, de távolabbról is érkezett már segítség.

Ez a bájos kisfiú Oros Alex. A háromhónapos legényke születésekor jobb karjának idegei károsodtak, mozgatni nem tudja.

IGRICZI ZSANETT: "Magyarországon sajnos műthetetlen, és Bécsben megtaláltuk azt a helyet, ahol a műtét lehetséges lesz. Fél éven belül a műtétnek meg kell történnie és erre össze kell gyűjtenünk tizenkettőmillió forintot és plusz ötmillió forintot az utána következő rehabilitációra."

Élete első három hónapjában Alexet kórházról kórházra vitték szülei, hogy az idegkárosodásra megoldást találjanak.

OROS KÁLMÁN:" Debrecenbe mikor átszállítottuk, ott több kezelést is kapott, közöttük ugye megpróbálták a kis karját úgymond stimulálni, hogy bármilyen eredmény van- e abban az adott pillanatban. Sajnos nem igazán sikerült. Így átkerültünk Kiskunhalasra."

A bécsi műtét és a beavatkozást követő rehabilitáció költségei messze meghaladják az Oros- család anyagi lehetőségeit. Így kénytelenek voltak segítséget kérni. Kisújszállás lakossága azonnal a család segítségére sietett és gyorsan össze is gyűlt több mint három és félmillió forint, vagyis a szükséges összeg hatoda. A múlt héten helyi és környékbeli vállalkozók és sportolók látogattak el Orosékhoz.

UNGVÁRI MIKLÓS, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó: "Ez nem egy vállalás volt, egy baráti invitálás, egy segítség, de első szóra, első alkalomra tényleg mondhatom azt, hogy mindenki mellé állt. Én nagyon szeretek segíteni, karitatívkodni, legyen az az év bármelyik hónapjában, bármelyik napján, nem csak az év végén. Általában az embereknek év végén, Karácsony táján nyílik meg a szívcsakra, ott jobban segítenek, vagy adományoznak, vagy tényleg részesítenek előnyben akár egy szegényebb családot, vagy egy sérült, beteg gyermeket."

Az Ungvári- szülők tíz gyermeket neveltek fel, így az élsportolóvá lett fiúk pontosan tudják, hogy milyen erő rejlik abban, ha nehéz helyzetbe került hozzátartozón, baráton kell, lehet segíteni. Ezért egy percig sem gondolkodtak, félbeszakították a tatai edzőtáborozást és Kisújszállásra indultak.

UNGVÁRI Attila, cselgáncsozó: "Természetesen ez egy nagyon fontos dolog, hiszen ahogy hallottam most így fél füllel, már a bátyus is említette, hogy nagyon nagy családban nőttünk mi is fel, ahol nem feltétlen volt mindig kolbászból a kerítés és azt gondolom, hogy édesanyánk is mindig szívesen vette az ilyen kis segítségeket és mi is megpróbálunk most lehetőségeinkhez mérten nyilván visszaadni mindent, azt a sok jót, amit mi is kaptunk az élet során."

Karcagi és kisújszállási vállalkozók is Alex mellé álltak: részint saját adományaikkal segítve őt a gyógyuláshoz, részben pedig üzleti kapcsolataik figyelmét is felhívták arra, hogy egy háromhónapos kisfiú és családja bajban van.

SZILÁGYI SÁNDOR, vállalkozó:" Egyrészt azt gondolom, hogy ha egy bajba került kisfiún az orvostudománynak van lehetősége segíteni, akkor annak anyagi akadálya már nem lehet. Másrészt pedig mint kisújszállási lakos úgy gondolom, hogy a helyi közösség összefogása kifejezetten fontos, és ha az egyik tagunk, az egyik ismerősünk, barátunk bajba kerül, akkor a közösségnek kötelessége segíteni."

Bár a sportolói, vállalkozói adományok is sokat jelentenek, Önök is hozzásegíthetik Alexet a gyógyuláshoz, az Oros családot pedig a boldog, teljes élethez. A képernyőn olvasható számlaszámra utalva a legkisebb összeg is közelebb viszi Orosékat a bécsi műtéthez, Alexet pedig ahhoz, hogy néhány hónap múlva már a jobb kezével integetve, mosolyogva köszönhesse meg a közösség segítségét.

Számlaszám: 11745080-15408710-02130000 közlemény: Segítsünk Alexnek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.