Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 29. 05:03, péntek | Helyi

STRANDSZEZONRA KÉSZÜLVE

STRANDSZEZONRA KÉSZÜLVE

Már készülnek a nyári strandszezonra a karcagi Akácliget Fürdőben. Folyamatosan zajlanak a karbantartási munkálatok a részletekről Andrási Istvánt kérdeztük.

A 2021 es év hez képest sokkal jobban alakul az idei, hiszen a pandémia miatt nem volt zárva a fürdő.

Tisztelettel köszöntöm én is a kedves nézőket. Hát a tavalyi évet, mint köztudomású sajnos az előző évekhez képest nem releváns. Ugyanis az akkori helyzet miatt az év elején, május 8-ig, tehát január 1-től május 8-ig be voltunk zárva. Ettől függetlenül a további hónapok a nyitás ideje alatt, a megelőző éveknek hasonlóan alakult.

A fürdő munkatársai folyamatosan készülnek a nyári strandszezonra.

Idén már január 1-től nyitva vagyunk, de eddig a téli üzem működött, május 1-től a nyári üzem fog megvalósulni. Itt a nyári üzem, tehát azt kell tudni, hogy akkor a több kültéri medencéket újra üzemelünk. Itt gondolok elsősorban a gyermekmedencére és az élménymedencére, és a többi medence, mint a beltér, illetve a gyógy-, egy-kettő medence, az eddig is üzemelt.

A fürdő életében az idei esztendő egy komoly változást fog hozni. Turisztikai szempontból egy fontos beruházás fog megvalósulni

Szeretném tájékoztatni a kedves nézőket, a vendégeinket, hogy a gyógyhármas medence elbontásra kerül, egy új medence kerül építésre. Ez egy vízforgatós medence lesz, amely a mai kor követelményeinek meg fog felelni. Élményelemekkel felszerelve. A tavaly beépített csúszda az, amit tavaly júliusban üzemeltünk be, ami elég közkedvelt volt, ez természetesen az új medencébe át lesz telepítve.

A covid utáni enyhítéseknek köszönhetően a fürdőbe látogatók idén sem fognak programok nélkül maradni.
- A programok hál' Istennek most már azért teljes évet írunk, és azért enyhültek a helyzetek. Az eddig megszokott fő rendezvényeinket tartjuk meg. Például májusban kezdünk, ez szezonnyitó programnak is tekinthető, május 7-én, 8-án a 8. Országos Nyugdíjas Művészeti Találkozó kerül megrendezésre. A nyár folyamán természetesen lesz az Akácliget nap, amely minden évben megrendezésre kerül a strandok éjszakája, ősszel záró momentumként szeptemberben a motoros találkozó. Ezen kívül még vannak szervezés alatt álló programok, amely gondolok itt éjszakai fürdőzésre, nóta műsorra, de ennek az időpontjai még kialakítás alatt vannak
A belépő és éves díjak továbbra is versenyképesek a többi fürdők viszonylatában
- Az idei évben az árak nem változtak, ez erre egy jogszabály is szól, hogy önkormányzati tulajdonú cégeknél szolgáltatás terén áremelést hajthatunk végre. De nem szándékozunk emelni, mint az imént említettem, az új medence építésével egy medencével kevesebb lesz, tehát ez nem lett volna korrekt a kedves vendégeink részére, és ezért nem is emeltünk árat.
A fürdő rendezett szinte minden nap végeznek valamilyen munkát a területen
- A nyári üzemre való felkészítésnél, tehát itt minden műszaki háttérre gondolok, a gépészetre, a gépészetre, akkor a medencék a télen azért a fagykár okozta csempeleválások, festéklepergések, a kijavítására sor került, tehát itt gondolok arra, hogy a padok, pergoláknak az újrafestése, a medencéknek a csempe kijavítása. A gépészeti részen, ezt nem akarom ezzel a műszaki dologgal terhelni önöket, de ott is elég sok teendőnk van,.
A fürdő ebben az évben is a hét minden napján várja nemcsak a gyógyvíz szerelmeseit

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.