Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2022. Január 23. 06:45, vasárnap | Helyi

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

SÚLYOSBÍTÁST KÉRT AZ ÜGYÉSZ A KUN-MEDIÁTOR ÜGYBEN

A főügyészség fellebbezése az u.n. Kun-Mediátor ügyben az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését indítványozta

Az üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én 10 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 5.400.000 forint pénzbüntetésre ítélte a „Bróker Marcsi” néven elhíresült karcagi nőt.
Az elsőfokú bíróság ezt meghaladóan a közügyek gyakorlásától 10 évre, míg a cégvezető foglalkozástól véglegesen eltiltotta a 68 éves vádlottat, valamint őt és jelenleg felszámolás alatt álló cégét külön-külön 1.587.220.474 forint erejéig vagyonelkobzással is sújtotta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet kihirdetésekor indítványt tett a bűnügyi felügyelet alatt álló volt cégvezető letartóztatásának elrendelésére, mert a kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése nélkül elrejtőzne a hatóságok elől, és tartani kell attól is, hogy folytatná csaknem 14 éven át űzött bűnös tevékenységét.

A törvényszék elutasította az indítványt, és a bűnügyi felügyeletet tartotta fenn. A főügyészség fellebbezett a végzés ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a törvényszék ítélete ellen is, annak érdekében, hogy a másodfokú bíróság azon bűncselekmények – így további 107 sértett sérelmére megvalósított csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette és számvitel rendjének megsértése bűntette – vonatkozásában is mondja ki bűnösnek a vádlottat, amelyek kapcsán az elsőfokú bíróság azzal az indokolással szüntette meg a büntetőeljárást, hogy
azoknak a jelentősebb tárgyi súlyú bűncselekmények mellett a vádlott felelősségre vonása szempontjából nincs jelentősége.

Mindezekre figyelemmel a főügyészség fellebbezése az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint a vádlott családtagjaival és az érdekkörébe tartozó céggel szembeni, további vagyonelkobzás elrendelését is célozza.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 05:04, szombat | Helyi

REKORD BEVÉTEL VÁRHATÓ A SZÁLLODÁKBAN

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség televíziónkkal

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

2022. Május 28. 05:01, szombat | Helyi

SZÉPÜL FŐTERÜNK

Molnár Pállal, a Városgondnokság vezetőjével a Főtéren beszélgettünk a tavaszi munkákról.

2022. Május 28. 05:00, szombat | Helyi

LEÉGETT AZ ÉTTEREM TISZAFÜREDEN

Kigyulladt egy fatároló Tiszafüreden, a Kikötő körúton.