Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 18. 11:17, csütörtök | Helyi

SÜTŐ KÉZI SULI

SÜTŐ KÉZI SULI

A karcagi kézilabdának van jövője Karcagon. Erre a legjobb példa az egyre népszerűbb Sütő Kézisuli

A Sütő lányok közül Nagyné Sütő Mariannal beszélgetek, míg Edina közben tartja az edzést. A testvérek a Süti Kézisulit is azért alapították, hogy összedolgozva, együtt építsék a kézilabda jövőt Karcagon.
Az edzéseken a tanítványokkal néha nosztalgiáznak a saját pályájukról, ahogy annak idején az ő szüleik tették ezt.
A jelenlegi csapat: fiú-lány korosztályok U 9-10-11-12-13-14-15, akik nagyon szépen szerepelnek, sok dicséretet kapnak az ország különböző pontjain a mérkőzéseken, de a szülők is itt vannak partnerként velük.

A mai modern kézilabdához hozzátartozik az is, hogy okosnak kell lenni a kombinatív játékhoz, amit ész nélkül nem igen lehet csinálni. Pedagógusként nagyon fontosnak tartja a tanulást a gyerekeknek, hogy ne csak a sportban tudjanak sikeresek lenni.
Az edzéseknél figyelembe veszik az életkornak megfelelő sajátosságokat. Az edzőknek van pedagógus végzettsége is, így fokozottan figyelnek arra kire mit lehet bízni, és mennyire lehet terhelni.

Nagyon keményen elkezdődött a tanévben a bajnokság. A COVID-19 U16-tól tette kötelezővé az oltási igazolványt vagy a negatív tesztet. A Sütő Kézisulinak még nincs ilyen korosztálya, a bajnokságuk a versenykiírás szerint megy.
A szakember szerint jól szerepelnek a kéziseik, sok a győzelem, ami tükrözi a gyerekek és az edzők közös munkáját. A kézi egy csapatjáték. A szabályok megváltoztak a gyermekbajnokságban, hiszen akit elvisznek mérkőzésre, annak kötelező játszani, ez megkönnyíti az edzők feladatát is és mindenkinek van sikerélménye minden meccsen.

A tehetséggondozást is felvállalták, Palkó Zsolt benne van a Magyar Kézilabda Szövetség programjában, most fogja eldönteni, hogy a Nemzetközi Kézilabda Akadémiára, a Pick Szegedbe vagy a Fradiba megy továbbtanulni, mindhárom helyen nagyon szívesen látják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.