Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 29. 05:01, kedd | Helyi

SÜTŐBEN TARTOTTÁK A PÉNZT, A SZAKÁCS ELLOPTA

SÜTŐBEN TARTOTTÁK A PÉNZT, A SZAKÁCS ELLOPTA

Pénzt tároltak az egyik újszászi étterem használaton kívüli sütőjében, a szakács ellopta. A férfi ellen vádat emeltek.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy Pest vármegyei lakhelyű férfivel szemben, aki egy étterem szakácsaként ellopta a raktárból a nem használt sütőben tárolt készpénzt.

– A vádirat szerint a férfi 2022 augusztusától Újszászon egy vendéglőben dolgozott szakácsként, és munkája közben rájött, hogy a vendéglő tulajdonosa a raktárban egy használaton kívüli, régi sütőben elrejtve nagyobb összegű készpénzt tárol – számolt be az esettel kapcsolatban dr. Ocsovai Ágnes.
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a minden lében kanál férfi 2022. augusztus 16-án kora reggel, a munkája végzéséhez kapott kulccsal bement az étterembe, és ellopta a kamrában, a gáztűzhelyben elrejtett 843 ezer forint készpénzt. És ez még nem minden, úgy tűnik, hogy evés közben jött meg az étvágya, ugyanis az étterem nyitott kasszájából további 115 ezer forint összegű készpénzt vett ki, majd meglógott.
Tette nagyon hamar kiderült, az esetet követően elkapták, és nem kerülhette el a felelősségre vonást.

– A járási ügyészség a vádiratban letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a lopással okozott kár megfizetésére tett indítványt a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször is büntetett, különös visszaeső férfival szemben – közölte dr. Ocsovai Ágnes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.