Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2022. November 25. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

SZAKÍTS A HALLGATÁSSAL!

SZAKÍTS A HALLGATÁSSAL!

Fókuszban a hozzátartozók közötti erőszak. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az áldozattá válás megelőzésére, a tájékoztatás fontosságára, a rendőri állomány képzésére. Az év során a személyes jelenléttel megtartott képzéseket és érzékenyítő tréningeket most egy videokonferencia követte.

A 2022. november 23-án megrendezett szakmai értekezleten Kloppné Molnár Andrea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat vezetője ismertette szervezetük működését, felépítését és néhány példán keresztül bemutatta a tevékenységüket. Előadását követően a megyei mentor az elmúlt időszak szakmai tapasztalatait összegezte, kitért a távoltartás jogintézményével kapcsolatos normák meghatározásainak értelmezésére és konzultációs lehetőséget biztosított a résztvevők számára.

Hozzátartozók közötti erőszak áldozata bárki lehet, nemtől és kortól függetlenül megvalósulhat. A bántalmazás elszenvedője éppúgy lehet férfi, vagy nő, gyermek, vagy éppen idős családtag is. A megyei bűnmegelőzési szakemberek a konferencián felhívták a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak visszaszorítása érdekében, valamint a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódva, figyelemfelhívó plakátkampányt hirdetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 15:32, hétfő | Helyi

KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM GYANÚJA MIATT ŐRIZETBEN

A szolnoki rendőrök rajtaütést követően 3 férfit vettek őrizetbe, továbbá több mint két kilogramm kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le.

2022. December 05. 15:24, hétfő | Helyi

VEGYÜK ÉSZRE! – BALESETMEGELŐZÉSI RENDEZVÉNY

A rendezvény célja a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők láthatóságának javítása, valamint a téli közlekedési viszonyokra történő felkészülés elősegítése.

2022. December 05. 15:15, hétfő | Helyi

ROADPOL ALCOHOL&DRUGS - KÖZLEKEDÉSI AKCIÓ AZ UTAKON

A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez.

2022. December 05. 05:00, hétfő | Helyi

FAHUSÁNGGAL ÜTÖTTE LE

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy fegyverneki férfit, aki a gyanú szerint fahusánggal bántalmazta a sértettet, majd elvette értékeit.