Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2022. November 25. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

SZAKÍTS A HALLGATÁSSAL!

SZAKÍTS A HALLGATÁSSAL!

Fókuszban a hozzátartozók közötti erőszak. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az áldozattá válás megelőzésére, a tájékoztatás fontosságára, a rendőri állomány képzésére. Az év során a személyes jelenléttel megtartott képzéseket és érzékenyítő tréningeket most egy videokonferencia követte.

A 2022. november 23-án megrendezett szakmai értekezleten Kloppné Molnár Andrea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat vezetője ismertette szervezetük működését, felépítését és néhány példán keresztül bemutatta a tevékenységüket. Előadását követően a megyei mentor az elmúlt időszak szakmai tapasztalatait összegezte, kitért a távoltartás jogintézményével kapcsolatos normák meghatározásainak értelmezésére és konzultációs lehetőséget biztosított a résztvevők számára.

Hozzátartozók közötti erőszak áldozata bárki lehet, nemtől és kortól függetlenül megvalósulhat. A bántalmazás elszenvedője éppúgy lehet férfi, vagy nő, gyermek, vagy éppen idős családtag is. A megyei bűnmegelőzési szakemberek a konferencián felhívták a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak visszaszorítása érdekében, valamint a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódva, figyelemfelhívó plakátkampányt hirdetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.