Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 29. 16:26, péntek | Helyi

Szakképzési konferencia Karcagon

Szakképzési konferencia Karcagon

Vonzóvá kell tenni a szakképzést, mert jó szakemberekre van szükség, akiket meg kell becsülni mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára Karcagon.

Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy ezért osztrák mintára a piaci szereplőkkel szövetségben, kamarákkal és vállalatokkal együttműködve gyakorlatias szakképzési rendszer fejlesztését tűzték ki célul.


Intézkedési tervet dolgoz ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a már elfogadott Szakképzés 4.0 stratégia alapján, és azt még tavasszal a kormány elé viszi. A cél az, hogy a piaci szereplőkkel szövetségben minőségi munkaerőt képezzenek.

-A duális képzésbe kimennek a termelőüzembe, megtanulják a gyakorlati fontos folyamatokat, én Azt látom, amikor már egy 17- 18 éves fiatal szakmát kap a kezébe, akkor már azzal tud mit kezdeni, azzal el tud helyeszkedni egy céghez- mondta Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Narr: A tanműhely fejlesztési program ,a technikusi képzés megteremtése, a szakmai tanárok utánpótlásának biztosítása a duális szakképzés alapja, ez az ágazati kompetenciákat segíti elő.

- A fejlesztés folyamatos, de ahhoz, hogy a fejlesztés ne csak ad-hoc legyen, ahhoz azt gondolom, hogy minden centrumnak egy fejlesztési stratégiát, elképzelést kell csinálni és a képzés szerkezetetét és a képzés szerkezetének a fejlesztését kell hozzá illeszteni egyébként az egyéb infrastrukturális fejlesztésekhez, ami helyi szinten kell hogy megvalósuljon. Természetesen a cégekkel együtt- fogalmazott Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár.

Az intézkedéssel a kormány újabb lépést tesz a munkaalapú társadalom erősítése felé. így még tovább nőhet a versenyszférában dolgozók száma.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.