Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 13. 19:40, csütörtök | Helyi

Szakmai workshop

Szakmai workshop

Szakmai workshopot tartott egy képzéssel foglalkozó cég a helyi kis- és középvállalkozói versenyszféra szereplői számára a kisújszállási Piculás Civil Házban.

Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke szerint nagyon fontos, hogy tanuljunk, mert a világ változik, s jó, ha el tudunk igazodni benne. Ez a képzési rendszer azért jó, mert alacsony küszöbű, mindenki beléphet, nem kell felvételi, s ráadásul ingyenes.
- Rohanó világunkban nemcsak a szakmák változnak, hanem nekünk is kell, mert aki nem teszi, az lemarad. A tanulás gyermekkortól kezdve a felnőtt korig nagyon fontos, felértékelődő tulajdonság, s az agyat is karbantartja, ha valaki folyamatosan tréningezik. A szakmai képességeit is karbantartja ezáltal, s ha ehhez szervezetten, a módszertannal kiegészülve kapja meg az oktatást, sokkal gyorsabban és messzebbre jut. Kívánom, hogy minél többen vegyenek részt ebben a programban - fogalmazott Kovács Sándor országgyűlési képviselő.
Kecze István polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a város mindent megtesz azért, hogy fiataljait megtartsa, végzés után visszahozza a városba. A támogatásuknak köszönhetően már több mint négyszázan jöttek haza szülővárosukba dolgozni. A folyamatos tanulást pedig ez a képzési központ biztosítja a felnőtteknek, ami a munkahelyek megtartása szempontjából is fontos - vélte a városvezető. S hogy milyen ingyenes képzési programot kínálnak, azt Balázs Ákos, projektmenedzser mutatta be a településen működő vállalkozások képviselőinek. A kisújszállási iroda 16 - 64 év közötti személyek számára kínál 20 órás ingyenes tanulási képzéseket, de lehetőség van kkv-k által kért helyi képzésekre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.