Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. November 13. 08:54, szombat | Helyi

SZALAGAVATÓZTAK A VARRÓSOK

SZALAGAVATÓZTAK A VARRÓSOK

A Déryné Kulturális Központban tartotta szalagavató ünnepségét a KSZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nyolcvanegy végzőse.

Az ünnepségen részt vett Pardi Sándor, a KSZC főigazgatója, Moldován György KSZC, Szepesi Tibor polgármester, Pánti Ildikó önkormányzati képviselő és Nagyné László Erzsébet,a Kátai Gábor Kórház főigazgatója, önkormányzati képviselő is.

Facsar András iskolaigazgató az alábbi gondolatokkal köszöntötte a végzősöket és szüleiket:
Kedves végzősök, kollégák, tisztelt vendégeink! Köszöntöm Önöket a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2021. évi szalagavató rendezvényén. Évről-évre szalagot tűzünk és elballagtatjuk diákjainkat. Ismét eltelt egy év, felnőtt egy újabb évfolyam. Két év telt el azonban az előző, megszokott ünnepség óta. Aggódva vártuk, hogy alakulnak idén a körülmények: lesz-e közönség, lesz-e tánc, látható lesz-e a mosoly az arcokon. Most már biztosak lehetünk, hogy igen.

A szalagavatónak, mint minden középiskolában, nálunk is sok évtizedes hagyománya van. Mindenki emlékszik saját szalagjára, amelyet annak idején a középiskolában kapott. Nem véletlenül. Az utolsó, talán a legszebb évre emlékeztet, amelyet fiatalon, akkor még gondtalanul az iskola, a kollégium ismerős, biztonságos falai között eltöltöttünk. A szalagot VÉGZŐS kapja - tulajdonképpen kiérdemli - az eddigi munkájáért. Bár apró, az élénk színű szalagnak üzenete van. Hordozója különleges: épp most készül a felnőttek világába lépni. A rokonok, ismerősök büszkék, még az ismeretlen emberek is más szemmel néznek rád.
Ma nyolc osztály, csoport vár arra, hogy jelképesen végzőssé váljon. Nyolcvanegy diák vár arra, hogy megmutassa: ez lett belőlem, felnőttem, kész vagyok megmutatni, mit tudok. Van, aki az érettségi, van, aki a szakmai vizsga előtt áll. Van, aki mögött kettő, három, négy, vagy még több év munka áll. Ami közös, hogy iskolánk kapott bizalmat arra, hogy segítsen céljaitok elérésében. Hogy milyen minőségi változás történt, az a vizsgákon, s ahogy szokták mondani majd az élet rögös országútján derül ki.

Kedves szülők! Köszönöm, hogy az iskolánkat választották. Ahogy közös erőfeszítésünk eredményeként itt állnak fiaik, lányaik, ezek a fiatal felnőttek, elfelejtünk minden gondot. Kérem további támogatásukat, most már a célegyenesben ne álljon meg senki!
Kedves kollégák, osztályfőnökök! Köszönöm nektek, hogy ezt a nyolcvanegy tanulót eddig segítettétek, oktattátok, neveltétek. Felelősségteljes munkát végeztek, hiszen rajtatok is múlik ezeknek a tanulóknak a jövője. Bár még sok a teendő, most néhány hete a tánc és ruhapróbák, a képek válogatása elsőbbséget élvezett. Szünet után újult erővel lehet menetelni a vizsgák felé. Remélem, meglesz a munka gyümölcse majd büszkén mondhatjátok el: ő az én tanítványom volt.
Kedves végzősök! Néhány perc múlva osztályfőnökeitek feltűzik a szalagot, amely jelzi számotokra, hogy ez az utolsó évetek az iskolában, májusban vizsga vár rátok. A szüleitek és tanáraitok veletek együtt izgulnak majd. Legyen a vizsga egy olyan esemény, amelyre büszkén emlékeztek. Nem kell többet tennetek, csak annyit, hogy tisztességesen, szorgalmasan készültök. Örömmel fogom a sikeres vizsga után kezetekbe adni a bizonyítványt.

Kennedy elnök gondolatait ajánlom figyelmetekbe: „Az életben annak van előnye, aki már akkor hozzákezd a problémák megoldásához, amikor mások még csak beszélnek róla.”
Szüleitekkel együtt mi is szeretnék majd látni boldogulásotokat, álmaitok és vágyaitok valóra váltását. Céljaitok megvalósításához kívánok jó egészséget, erőt, kitartást az iskola valamennyi oktatója, dolgozója és diákja nevében - hangzott el az iskolavezetőtől, majd az osztályfőnökök feltűzték diákjaiknak a szalagot.

A közös ének és műsor után egy-egy szál virággal köszönték meg a végzősök szüleiknek a támogatást, majd két tánccal - keringővel és modern egyveleg - ért véget a szalagavató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.