Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Február 02. 16:50, szombat | Helyi

SZAUNAHÁZ A SZOMSZÉD TELEPÜLÉSEN

SZAUNAHÁZ A SZOMSZÉD TELEPÜLÉSEN

Televíziónk Perge József urat, a Berek-Víz Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdezte, hogy milyen beruházások folynak a strandon.

Igazgató úr elmondta, hogy jelenleg egy szaunaház kivitelezése van folyamatban, amely várhatóan április végére készül el.

A fürdő vezetője tájékoztatást adott arról is, hogy ez az építkezés egy hamarosan induló, nagy beruházás egyik alappillére, ami a későbbiekben fog majd megvalósulni, egy wellness és rekreációs központ kialakításával.

A szaunaház kialakítása már folyamatban van. Ez egy 10 személyes helyiség lesz. Az ősz folyamán a sík beton alap elkészült, megrendelésre került a ház maga, a gépészettel, kiegészítésekkel együtt.

„A kivitelezést az időjárás nem engedi meg, hogy folytassuk. Viszont én úgy gondolom, hogy azért február végén, március elején már lesz olyan időjárási lehetőség, hogy az építkezés folytatódhasson. Március végére prognosztizálom, hogy vége van magának a kialakításnak. Nyilván utána még belső munkálatokat kell végezni, de április végétől szeretnénk már üzembe helyezni”-mondta el az igazgató.

Perge József vezető azt is elmondta, hogy tulajdonképpen ez egy hosszabb folyamat része, amely előreláthatólag 2022-2023-ra lesz készen, egy olyan wellness és rekreációs központ,-a fedett épülethez kapcsolódó épületegyüttes-amely minden igényt kielégít, a gyógyászat területén is a már meglévők mellett. Beszélt televíziónknak arról is, hogy amikor az új fedett részleg került kialakításra, pénzügyileg nem fért már bele, nem lehetett belehelyezni, a költségvetésbe. Jelenleg ez még tervezés alatt áll. Így a szaunaház egy kis lépcső, a nagy beruházáshoz képest, viszont ezáltal, mégis biztosítva lesz az idelátogató vendégek számára a szaunázás élménye.

A Karcag Televíziónak adott nyilatkozatában a vezető azt is elmondta, hogy Berekfürdő, másfél milliárdos támogatás kapott egy kormánydöntése alapján és ennek a felhasználása is elindult már.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.