Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Február 15. 08:48, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Százmilliós haszon reményében termesztett kábítószert egy baráti társaság

Százmilliós haszon reményében termesztett kábítószert egy baráti társaság

Százmilliós hasznot remélve, több millió forintos ráfordítással termesztett Zalában jelentős mennyiségű marihuánát az a két budapesti testvérpár, amelynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t. A négyfős baráti társaság tavaly tavasszal döntött úgy, hogy közös finanszírozással marihuánát termesztenek, ezért a zalabéri hegyen kétmillió forintért megvásároltak egy ingatlant. Nagy mennyiségű tőzeget szállíttattak a helyszínre, munkagépekkel elvégeztették a földmunkákat, amelynek során 700-800 köbméter földet termeltettek ki.

A ház közelében kutat ásattak és felépítettek egy közel 700 négyzetméteres és egy 14 négyzetméteres fóliasátrat, amelyekben szellőztető-, párásító- és öntözőrendszert is kialakítottak, illetve biztosították az áramellátást is. A kendermagokat és a szellőztetőberendezést Bécsben, a faanyagot és az egyéb felszerelési tárgyakat Budapesten, valamint Zalaszentgróton és környékén szerezték be.

A kisebb fóliasátor volt az előcsíráztató, a nagyobban folyt a termesztés, a "szakmai irányítást" egyikük végezte, heti-kétheti gyakorisággal meglátogatta a helyszínen lévő társait, akiket pénzzel, élelmiszerrel, itallal és dohánnyal látott el. A termés betakarítása után hárman rendszeresen fogyasztottak is a marihuánából.

A rendőri rajtaütés során összesen több mint ezer tő kendertövet és 50 grammnyi növényi törmeléket foglaltak le, az előbbi meghaladja a különösen jelentős mennyiség kategóriáját. Az eladásból 80-100 millió forintos hasznot reméltek.

A Zala Megyei Főügyészség közölte: a négy férfi ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat, s ennek a büntetési tétele öt és tizenöt év közötti szabadságvesztés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:24, kedd | Kék hírek

FÉLHOLTRA VERTE, MERT NEM LETT PROSTITUÁLT

Egy karcagi férfi úgy megvert egy fiatal lányt, hogy életveszélyes sérülései keletkeztek. Mindezt azért, hogy prostitúcióra bírja rá.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 06. 13:45, hétfő | Kék hírek

ÚJABB DÍLER RÁCS MÖGÖTT

A kunsági rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, aki drogot terített Tiszaburán.

2024. Május 06. 11:41, hétfő | Kék hírek

Az elmúlt 72 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 11 személyt fogtak el, és 7 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.