Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Április 04. 05:00, hétfő | Helyi

SZEGREGÁTUMOK FEJLESZTÉSE KARCAGON

SZEGREGÁTUMOK FEJLESZTÉSE KARCAGON

Karcag Városi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít esélyegyenlőségi politikájának megvalósítására mind munkáltatói, mind intézményfenntartói szerepkörében.

Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a projektek kidolgozásában az érdekeltek aktív szerepet kapjanak. Elkötelezett az egyenlő esélyek biztosítás iránt, minden lakos számára lehetővé kívánja tenni, hogy megkülönböztetés nélkül dolgozhasson, tanulhasson és élhessen a városban.

Ennek elérésben nyújt nagy segítséget a TOP-5.2.1-15-JN1-2020-00009 azonosító számú projekt megvalósítása. A komplex program megvalósítása elősegíti az akcióterületen élő emberek társadalmi felzárkózását és integrációját. A hátrányos helyzetű célcsoport életlehetőségei javulnak, elérhetővé válnak a közösségfejlesztést, beilleszkedést és foglalkoztatást célzó programok.

A tervezett program az akcióterületen élő valamennyi korcsoportra kiterjed. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az érintett szegregátumokban 2 621 fő él, melyből 240 fő esetében készül egyéni fejlesztési terv 8 fő szociális munkát ellátó személy és 1 fő szociális asszisztens közreműködésével.

A fejlesztés kapcsolódik a TOP-4.3.1-15 kódszámú „Leromlott városi területek rehabilitációja” című felhíváshoz, melynek keretében ERFA típusú beavatkozások valósulnának meg.

A pályázatok sikeres megvalósítása esetén a szegregátumokban élő hátrányos helyzetű emberek életminősége jelentősen javulna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.