Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Május 22. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

SZÉKKEL TÁMADT TANÁRÁRA

SZÉKKEL TÁMADT TANÁRÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 17 éves fiatalemberrel szemben, aki 9. osztályos tanulóként a tanórán székkel támadt tanárára.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott a 2022/2023. tanévben az egyik szolnoki iskola 9. osztályos tanulója volt. A 38 éves sértett hölgy ugyanezen tanintézményben dolgozott tanárként. 2022. október 24. napján a 4. órában a tanárnő történelem órát tartott a 9. osztályos tanulók részére. A tanóráról az egyik diák előzetes engedély nélkül kiment a mosdóba, ahonnan pár perc elteltével visszaérkezett és leült a tanári asztallal egy vonalban lévő utolsó padba a vádlott mellé. A tanárnő ekkor a kiskorú tanulóval közölte, hogy ki kellett volna kéredzkednie, melyet a tanuló megértett, és közölte, hogylegközelebb engedélyt kérve megy ki a mosdóba.
Ezt követően a tanárnő a fiatalkorú elkövetőhöz fordult, kérve tőle, hogy folytassák a megkezdett feladatot, mire a fiatalkorú a vádlott életveszélyesen megfenyegette öt.
Ezt követően a tanár kiküldte a tanteremből a diákot, aki ekkor az általa használt fémszerkezetű és faborítású széket két kezével a feje felé emelve a tanári asztal mellett álló sértett mellé sétált, majd a két kezével a támlájánál fogva feje fölé emelt székkel irányzottan megütötte a sértettet, aki védekezésül a kezét felemelte, így az ütés a sértett karját találta el.
A diák ekkor a széket két kézzel fogva még több alkalommal lesújtott a sértettre, mely ütések a sértett karját, valamint a fejét érték. A tanárnő kihátrált a tanteremből, azonban a vádlott követte őt a folyosóra, ahol –miközben a széket már letette - több alkalommal, ököllel arcon ütötte a sértettet. A tanárnő végül a tanári szobába menekült, ahová a vádlott már nem követte őt.
A tanárnő a diák általi bántalmazás következtében zúzódásokkal és törésekkel járó, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.
A fémszerkezetű és faborítású szék - a háttámlájánál fogva a lábával ütésre emelve, nagy erejű, fejre irányuló ütés esetén - koponyasérülés, agysérülés okozásával alkalmas az emberi élet kioltására.
A támadás kapcsán a fejre irányuló nagy erejű ütések miatt a ténylegesen elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye fennállt, annak elmaradása csak a sértett védekező magatartásának volt köszönhető.
Az ügyészség a vádiratában - a nyomozás során 4 hónapig letartóztatásban lévő, majd azóta bűnügyi felügyelet alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el, hogy a vádlott szorongást, agressziót kezelő pszichoterápián vegyen részt.
Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 09:00, vasárnap | Helyi

BAJNOK LETT A CSAPAT

A Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett bajnokság III. osztályú H csoportjában a Sütő Kézisuli U17-es leány csapata bajnok lett.

2024. Június 15. 14:00, szombat | Helyi

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

Megkezdődött a Nyár utca felújítása. A beruházás végeztével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Széchenyi sugárút és a Gyarmati utca között.

2024. Június 15. 11:00, szombat | Helyi

ÁROKBA HAJTOTT A KAMION

Árokba borult egy teherautó Törökszentmiklósnál, a sofőr a vezetőfülkébe szorult.

2024. Június 15. 07:00, szombat | Helyi

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS A TISZA-TÓNÁL

A kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket a földről végzik el, az irtószert az esti, éjszakai órákban platós gépjárműre rögzített permetező berendezéssel juttatják ki.