Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Március 31. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: karcag tv

SZEMÉTBE DOBTÁK A MEGCSONKÍTOTT KUTYÁT

SZEMÉTBE DOBTÁK A MEGCSONKÍTOTT KUTYÁT

Felháborító! Jászberényben a város külterületén egy konténerben lefejezett kutya holttestét találták meg.

Egy férfi bejelentést tett a város jegyzőjénél, ám mikor a hivatal munkatársai kiértek a helyszínre, addigra elszállították a kérdéses hulladék- konténert. A tettes pedig ismertlen.

Megcsonkított kutya holttestére bukkantak néhány napja Jászberény külterületén. Az állatkínzás híre hamar bejárta előbb a Neszűr nevű városrészt, nem sokkal később pedig az egész várost.

TERJÉKI FERENCNÉ:
- Hát, biztos, hogy ugyanúgy, mint ahogy ha emberrel bánna így, ugyanúgy kellene sújtani ezt is. Az az állat is érez, Hát tudjuk, hogy mennyire érez az állat.


Ahogy minden ilyen, nyilvánosságra kerülő eset után, úgy most Jászberényben is elindult a véleményáradat arról, hogy mi legyen az eddig ismeretlen állatkínzó büntetése.

LUKÁCS IMRE:
-Hát, az a véleményem, hogy az egy vadorzó és nem állatszerető ember lehet. Mert akkor, ha úgy van, akkor talán lehet, hogy rosszul mondom, még egy emberrel is elköveti azt a dolgot, amit a kutyával. Pedig egy jószág, egy kutya szerintem nem ártalmas attól függetlenül, hogy valaki megtámadja és lefejezi ahogy maga mondta, ön.


A lefejezett kutyáról egy fiatalember tett bejelentést Jászberény jegyzőjénél, miután egy ismerősétől fényképes és videóanyagot kapott a Neszűr városrészben történt állatkínzásról. A hivataltól a bejelentő azt a választ kapta, hogy mire a hivatal helyszíni szemlét tartott, addigra a
konténert elszállították, így abban már nem találták meg a lefejezett kutyát.

BANYA LÁSZLÓ:
-A közösséget ez azért botránkoztatja meg, mert tulajdonképpen, mint a háttérben is látszik, felszerelt kamerarendszerrel rendelkezik a terület, illetve a terület gondozásáért a Jászberény város közfoglalkoztatottjai felelősek. Így tehát úgy gondoljuk, hogy ez elég nyomozati indok lett volna ahhoz, hogy nyomozást indítsanak az ügyben, ami jelen pillanatban nem történt még meg.


Ugyanakkor a férfi azt állítja, hogy a birtokába került fényképek arra utalnak, hogy nem egy, hanem legalább kettő- egymástól elkülöníthető állatkínzás történt Jászberény Neszűr nevű külterületén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.