Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. November 13. 20:34, hétfő | Helyi

Szent Márton napi lámpás felvonulás

Szent Márton napi lámpás felvonulás

November 13-án került sor a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda szervezésében a Szent Márton napi lámpás felvonulásra.

A programra az iskola vezetése a leendő első osztályosokat, az intézmény tanulóit és a szülőket várta. A rendezvényen jelen volt Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, az iskola nyugalmazott igazgatója is.

Tours-i Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólba próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták a gágogásukkal.

A rendezvény az iskola közösségi játszóudvarán vette kezdetét, majd saját készítésű lámpásokkal került sor a város központjában történő felvonulásra, körjátékra, közös éneklésre. Az esemény zárásaként az iskola szülői munkaközösségének tagjai a résztvevőket „libalakomára” várták, ahol zsíroskenyérrel, libasütivel és meleg teával kínálták őket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.