Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 21. 05:00, péntek | Helyi

SZENTANNAIS SIKER ORSZÁGOS NÉMET NYELVI VERSENYEN

SZENTANNAIS SIKER ORSZÁGOS NÉMET NYELVI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégiumban beszélgettünk dr. Kovácsné Zágoni Szabó Csilla oktatóval és tanítványával Kovács Lilivel az országos német versenyről.

- A Deck Deutsch című versenyt a Károli Gáspár Református Egyetem hirdette meg a Károli Junior Akadémiával egyetemben a tanév elején.

- Októberben beneveztek a gyerekek, s volt két fordulója. Az egyik csapatunk a második forduló után különdíjas lett, a másik csapatunk viszont, aki Kézenfekvő névre hallgat, 66 iskolából az első tízbe bekerült a döntőbe, mely március 10-én került megrendezésre a Károli Gáspár Egyetem Csekonics Palotájában. Igazán színvonalas döntő volt, a végén, a jutalmak átadásán részt vett a svájci nagykövet, az osztrák nagykövet, úgyhogy panaszra nem lehet okunk. A diákjaink nagyon szép eredményt értek el, a szituációs játékban részt vett a Kerek Cipó Kft. is Karcagról, egy óriás perecet kellett elkészítenünk. Lehetőséget kaptunk elmenni a pékségbe és ott elkészíteni ezt a perecet, majd ezt a szituációs játékban gyakorlatilag prezentáltuk.

- A diákok értékes ajándékokkal, jutalmakkal jöttek haza.
- A svájci nagykövetség és az osztrák nagykövetség különböző reprezentációs ajándékokat készített. Az első három helyezettet nevesítették, ők plusz pontokat kapnak a felvételi kapcsán, ha a Károli Gáspár Egyetemet választják. A diákjaim csillagos ötöst kaptak tőlem a versenyért. S már készülünk az április 19-ei szintén országos versenyre, aminek az első fordulója lesz.
Kovács Lili is benne volt a sikeres csapatban.

- A felkészülés nagyon jó hangulatban telt, és amikor a versenyen voltunk, akkor is csak arra tudtunk gondolni, hogy jól sikerüljön. Mindenképpen csapatépítő jellegű volt ez, úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat - árulta el a fiatal diák, aki szeretne nyelvvizsgázni is.

- A német nyelvvizsgát jövő ilyenkorra szeretném letenni. A verseny azért is jó volt, mert sok plusz tudást kaptam, eleve a szókincsemet istudtuk fejleszteni a csapattal. Mindenképpen nyelvvel szeretnék továbbtanulni, de még nem döntöttem el, hogy merre. Számomra az angol könnyebben megy, de szeretem a németet is- árulta el Lili.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.