Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Április 29. 08:06, csütörtök | Helyi

SZENTANNAIS SIKEREK

SZENTANNAIS SIKEREK

Szentannais sikerek a Palóc Társaság „Magyar Kultúra Napja” pályázatán és a Közös Halmaz Alapítvány és a Független Médiaközpont által meghirdetett „1945 - A mi történetünk“ pályázaton.

A részletekről Gyermán János szaktanárt kérdeztük:

A Palóc Társaság huszonötödik alkalommal hirdette meg történelmi tanulmányírói pályázatát, amelynek célja a szülőföld iránti hűség erősítése, a magyarságtudat elmélyítése a felnövekvő magyar ifjúságban. Összesen 73 pályamunka érkezett, a díjkiosztó a koronavírus-járvány miatt elmaradt.
A Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulóinak eredményei: Szekér Bence (10. b) kiemelt I. helyezés, Kormos Bence (10.b) I. helyezés, Kardos Krisztián (12.c) - I. helyezés, Jónás Dóra (13/a) I. helyezés, Marton Zsófi (10. a) III. helyezés, Majzik Anna Dorottya (12. c) különdíj, Kovács Dávid (13/a) különdíj.

A Közös Halmaz Alapítvány és a Független Médiaközpont által meghirdetett „1945 - A mi történetünk“ című tanulmányírói pályázat a második világháborúról és az 1945-ös évről szóló családtörténeti visszaemlékezésekre írt ki pályázatot fiataloknak.

A versenyen a Szentannaiból Kormos Bence (10.b) és Marton Zsófi (10.a) osztályos tanuló különdíjas helyezést ért el. A díjátadót a járványhelyzet miatt online tartják meg áprilisban.
Kardos Krisztián pálya művének címe: Trianon tragikus története volt, amelyben az 1945-ös eseményeket dolgozta fel, s ez első díjat hozott számára. Korábban is érdekelte ez a kor, sokat olvasott róla, nézi a háborús történeteket, ezeket is felhasználta munkájához, de papája bátyja harcolt a háborúban, őt is megkérdezte emlékeiről, s miután nyert dolgozatával, meg is mutatta azt neki. Érettségi után a szakma felé irányul, festő szeretne lenni, a történelem iránti szeretet megmarad hobbijának.

Majzik Anna Dorottya különdíjat kapott Trianon tragédiája pályázatára.
A végzős diák egy hónapig írta pálya munkáját könyvekből, könyvtárból, netről olvasott sokat a korról, az alapján összegezte gondolatait. A történelmi korokat tekintve a trianoni időszak áll a legközelebb hozzá.
Több versenyen vett részt, kettőnek még várja az eredményét.
Most az online oktatásban a matematika számára a legnehezebb, már tanulja a tételeket az érettségire.
Bízik abban, hogy lesz szóbeli is, hiszen akkor még az írásbelin javíthat.
Érettségi után turizmus-vendéglátás szakra jelentkezett a szolnoki egyetemre. Bízik benne, hogy felveszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.