Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 21. 18:48, hétfő | Helyi

Szeretetdoboz

Szeretetdoboz

A Magyar Református Szeretetszolgálat által szervezett Szeretetdoboz gyűjtésre érkezett adományok között beszélgettünk Koncz Tibor esperessel a segítés módjáról.

Mint megtudtuk, 163 doboz már a kapott felajánlásokból pénteken elindult, hogy a sok-sok élelmiszeradomány és a benne lévő szeretet nagyon jó helyre kerüljön még az ünnepek előtt.

Országosan több százezer olyan doboz van, amelyik a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében útra kel a következő napokban, hogy a rászoruló családok ünnepét szebbé tegye.

A karcagi református iskolákban és a vállalkozókat megkeresve is folyik a gyűjtés a helyi családok számára.

Nagyon sok nem református felekezethez tartozó lelkes család, vállalkozó is felajánlott adományt, de az egyház vezetői és családjaik is élen jártak az adakozásban.

Az egyházmegye 50 települését is segítik. Vannak telefonos programok és 2020 olyan érintett rászoruló gyermek is, akinek örömmel teljesítették egy-egy kívánságát.
Aki szeretne segíteni, az a lelkészi hivatalban jelentkezhet telefonon december 12-ig, de később is fogadják az adományokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.