Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 13. 05:01, szerda | Helyi

SZÍNEK, FÉNYEK, ÉLMÉNYEK

SZÍNEK, FÉNYEK, ÉLMÉNYEK

Berekfürdőn, a Bod László Művelődési Házban Nagy Istvánné igazgató nyitotta meg dr. Kenyeresné Z. Ágnes képzőművész, tanár: Színek, fények élmények című kiállítását.

A művésznek az elmúlt tíz évben ez már a harmadik kiállítása a művelődési házban.
- Püspökladányban született, a rajzolás, festés alapjait középiskolás korában a Debrecenből iskolájába kijáró festőművészektől, valamint a debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben sajátította el. Élete során folyamatosan tanult, képezte magát, így ruhaipari üzemmérnöki, rajz és matematika tanári diplomát szerzett. Felsőszintű képzésen vett részt a Képzőművészeti Főiskolán Budapesten, alkotótáborokban, művészeti telepeken kísérletezett a színekkel, formákkal, témákkal. Becs, Tőserdő, Dunafalva, Kétegyháza, Bélmegyer, Kötegyán gyűjteményét gazdagítják munkái. Jelentősebb kiállításai természetesen Berekfürdő, Karcag, Püspökladány, Csongrád, Sarkad, Békéscsaba, Budapest, Füzesgyarmat, Jászárokszállás, Gyula és Franciaországban. Kunmadarason állandó kiállítása van - hangzott el a művészről, aki megkapta a Karcag Város Kultúrájáért díjat, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, 2012-ben miniszteri kitüntetést, 2020-ban pedig Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti díját vehette át.

- Nagy Istvánné szerint dr. Kenyeresné Zagyva Ágnes egy életigenlő, életet szerető nő. Munkáin keresztül a napi pillanatok szépségeit láttatja meg velünk.
- Mi, átlagemberek nézünk, ő lát is, és megtisztel bennünket azzal, hogy megörökíti ezt számunkra. Teljes alkotói szabadsággal nyúl a témákhoz, formákhoz, színekhez. Különböző sorozatai tükrözik élethelyzeteit, ezzel belátást engedve az életébe. Megemlíteném az unokáiról készült sorozatot, a végeláthatatlan pipacsmezőket, a tagadó nő sorozatát és most az egzotikus sorozatot, amely, ha jól tudom, egy új kapcsolatnak, egy új élménynek volt köszönhető, ami még inkább teljessé tette a művészi gondolkodásmódját. Bátran nyúl különböző technikákhoz. Időközönként olyan érzésem van, hogy a folyamat jobban felcsigázza őt, mint maga a kész mű. Én nem vagyok műértő ember, én festményei előtt csak nézek. Nagyon ritkán látok csak az ő szemén keresztül. Azt gondolom, hogy azok a színek, formák, a valóság, amit említettem, amik mellett a hétköznapokon elmegyünk, most elé lehet állni, meg lehet csodálni és aztán megölelni a művésznőt - mondta Nagy Istvánné, majd a művész meghatottan köszönte meg a kedves szavakat, s az önkormányzatnak, hogy lehetőséget biztosított számára a bemutatkozásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.