Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2021. November 05. 08:54, péntek | Helyi

SZÍNES PROGRAMOK VOLTAK BEREKFÜRDŐBEN

SZÍNES PROGRAMOK VOLTAK BEREKFÜRDŐBEN

Molnár Jánossal Berekfürdő polgármesterével a nemrégiben megtartásra került programokról, valamint az elkövetkezendő hónapok eseményeiről beszélgettünk

Üdvözlöm Molnár Jánost, Berekfürdő polgármesterét. Milyen főbb programok voltak az elmúlt időszakban?

- Szeptember elején volt egy komoly ünnepségünk, a falunap. Ezen a napon tartottuk a Kunkapitány beiktatást is. Most ebben az évben Berekfürdő jelölte a Kunkapitányt, Györffy Lajos szobrászművész személyében. Ő karcagi, egy nagyon komoly művész családnak az egyik tagja, hiszen a bátyja ugyancsak szobrász, egyik húga is szintén képzőművész.

Ő lett a kunkapitányunk, akinek nagyon örülünk. A következő nagyobb jellegű rendezvényünk a a napokban a Tökfesztivál. Ennek elsősorban a gasztronómia volt az a rész, amire hangsúlyt fektettünk, hogy tökből milyen ételeket lehet készíteni. Illetve hozzá kiegészítő más ételeket is, de a tökre volt a fő hangsúly helyezve. Sokan voltak, nagyon szép időnk volt. Az elkövetkezendő időszakban egy a legutolsó rendezvényünk a Tepertő és Pörc Fesztivál lesz. Erre is várunk szeretettel mindenkit.
Reméljük, az időjárás is kedvezni fog . Jól szokott sikerülni ez is. Ekkor már hidegebb lesz, előtte kis pálinkával, utána kis forralt borral, de nagyon jó, tepertős és egyéb disznóból készült ételek is szoktak lenni. November végére tervezzük.

De már adventre készülünk. Az is egy rendszeresen régóta megtartott esemény nálunk, együtt gyújtjuk meg a gyertyát advent estéjén. Ez is közösen szokott lenni a fürdő előtti területen. Ezekre is nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, a helyieken kívül nyilván a környékbelieket, de az itt üdülőket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.