Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2021. November 23. 11:35, kedd | Helyi

SZÍVDOBBANÁS VERSESKÖTET

SZÍVDOBBANÁS VERSESKÖTET

Az országos őszi könyvtári napok keretében mutatta be Horváth-Tóth Éva a Csokonai Könyvtárban Szívdobbanás című verseskötetét.

A pedagógust kisgyerekkora óta foglalkozik azzal, hogy a gondolatait leírja. Igazából kislánya születése után kezdettel írni, a körülötte történő események sarkallták arra, hogy ezzel a közönség elé is lépjen. A szívdobbanás cím is hozzá kötődik, hiszen szívfejlődési rendellenességgel született. Volt egy nyitott szívműtétje és ehhez kapcsolódik a versek címe is, így próbálta a fájdalmat és az örömöt kiírni magából a szerző.

Kislánya három és fél éves, még nem igazán tudja magáévá tenni édesanyja gondolatait, verseit, de van, hogy néha már rímelgetnek.

Több írás pár soros, ez azoknak szól, akik nem érnek rá egy vers végigolvasására, de vannak hosszabb versek is az első kötetben,a napokban már a 2. jelenik meg. Ebben csak a pár soros írások lesznek, illetve készül egy novelláskötet is.
Horváth- Tóth Éva férjének is megmutatja verseit, aki nem nagyon fogalmaz meg kritikákat, tetszenek neki felesége írásai.

Az országos őszi könyvtári napok karcagi rendezvényeiről Szabó Péterné könyvtárost kérdeztük.
A Csokonai Könyvtár 2006 óta csatlakozott az akkor indult programhoz. A könyvtáros szakmai programok mellett igyekeznek minél több embert megszólítani olvasásra. Idén felértékelődött a személyes találkozások jelentősége. Ennek jegyében a hetet közönségtalálkozóval, rendhagyó történelemórákkal szervezték meg.
Hétfőn könyvbemutatóval kezdtek, lesz majd rendhagyó irodalomóra Albert Krisztiánnal, író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral és Nógrádi Gergellyel, és a könyvtáros tanárok 15 éves jubileumi találkozója is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 28. 09:48, vasárnap | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

2021. November 28. 08:11, vasárnap | Helyi

KERÉKPÁRÚT KIVITELEZÉSE KARCAGON

Mint nézőink is láthatják járva a várost, zajlik az új kerékpárút hálózat kivitelezése

2021. November 28. 07:54, vasárnap | Helyi

ÜNNEPI DISZKIVILÁGÍTÁS

A hagyományt folytatva díszkivilágításba borul idén is városunk

2021. November 27. 19:26, szombat | Helyi

BILJANA

A Déryné Kulturális Központban tartott őszi bolgár kulturális hétvégén fellépett a Karcagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes, a Bereki Sramli Fúvósegyüttes és a Karcagi Református Egyházközség Sola Gratia Kórusa.