Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 23. 11:35, kedd | Helyi

SZÍVDOBBANÁS VERSESKÖTET

SZÍVDOBBANÁS VERSESKÖTET

Az országos őszi könyvtári napok keretében mutatta be Horváth-Tóth Éva a Csokonai Könyvtárban Szívdobbanás című verseskötetét.

A pedagógust kisgyerekkora óta foglalkozik azzal, hogy a gondolatait leírja. Igazából kislánya születése után kezdettel írni, a körülötte történő események sarkallták arra, hogy ezzel a közönség elé is lépjen. A szívdobbanás cím is hozzá kötődik, hiszen szívfejlődési rendellenességgel született. Volt egy nyitott szívműtétje és ehhez kapcsolódik a versek címe is, így próbálta a fájdalmat és az örömöt kiírni magából a szerző.

Kislánya három és fél éves, még nem igazán tudja magáévá tenni édesanyja gondolatait, verseit, de van, hogy néha már rímelgetnek.

Több írás pár soros, ez azoknak szól, akik nem érnek rá egy vers végigolvasására, de vannak hosszabb versek is az első kötetben,a napokban már a 2. jelenik meg. Ebben csak a pár soros írások lesznek, illetve készül egy novelláskötet is.
Horváth- Tóth Éva férjének is megmutatja verseit, aki nem nagyon fogalmaz meg kritikákat, tetszenek neki felesége írásai.

Az országos őszi könyvtári napok karcagi rendezvényeiről Szabó Péterné könyvtárost kérdeztük.
A Csokonai Könyvtár 2006 óta csatlakozott az akkor indult programhoz. A könyvtáros szakmai programok mellett igyekeznek minél több embert megszólítani olvasásra. Idén felértékelődött a személyes találkozások jelentősége. Ennek jegyében a hetet közönségtalálkozóval, rendhagyó történelemórákkal szervezték meg.
Hétfőn könyvbemutatóval kezdtek, lesz majd rendhagyó irodalomóra Albert Krisztiánnal, író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral és Nógrádi Gergellyel, és a könyvtáros tanárok 15 éves jubileumi találkozója is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.