Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Március 26. 08:36, kedd | Helyi

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

SZÍVROHAMOT OKOZHAT AZ E-CIGARETTA

Nem biztonságos az e-cigaretták használata, hiszen ugyanúgy nikotint tartalmaznak, mint a hagyományos cigaretták.

A nikotin bizonyítottan káros érrendszerünkre, merev artériákat okozhatnak, ami megnöveli a szívroham és a stroke kockázatát.

Szamos kutatócsoport már nem támogatja az e-cigaretta használatát a dohányzás abbahagyására, annak nikotintartalma miatt, mert nem tartják biztonságos választásnak más leszoktató módszerekhez képest. Kiemelten fontos, hogy az e-cigaretták ne legyenek elérhetőek a tizenévesek számára, mert ha egyszer nikotinfüggővé válnak, valószínűleg hosszú ideig nikotinhasználók is maradnak.
A dohányzás károsítja a tüdőt és artériákat. Az adatok azt bizonyítják, hogy a valódi cigarettát használók közül többen halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, mint tüdőbetegségben.


A valódi cigaretták hatására fellépő artériamerevséget már régen bizonyították. Legújabb kutatások szerint a nikotinos e-cigaretta rövid távú negatív hatásai bizonyítást nyertek, ami előre vetíti, hogy az elektromos cigaretta a hagyományos cigarettához hasonlóan szintén merevebb artériákhoz vezethet, ami hosszú távon fokozhatja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
A kutatási eredmények tehát rávilágítanak, hogy óvatosnak kell lennünk az e-cigaretta használatával kapcsolatban, a nikotinfelvétel miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 15. 17:48, szombat | Helyi

A Kossuth térről rajtolt el

A Kossuth térről rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2019 mezőnye.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Családi délután a fürdőben

A Madarász Imre Egyesített Óvoda „Sportolj velünk!”- családi délutánra hívta az óvodásokat és szüleiket az Akácliget Fürdőbe.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

2019. Június 14. 19:53, péntek | Helyi

Új parkolási rendszer

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.