Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 17. 19:51, kedd | Helyi

SZOVÁTAI ÁRVAHÁZBÓL ÉRKEZTEK

SZOVÁTAI ÁRVAHÁZBÓL ÉRKEZTEK

Szovátáról, egy árvaházból érkeztek Berekfürdőbe táborozó gyermekek a karcagi Római Katolikus Plébánia szervezésében.

A csapat Karcag nevezetességeivel is megismerkedett, a fürdő volt a legnagyobb élmény a gyerekeknek, akik Karcagra is kerékpárral érkeztek, de a Tisza-tóhoz és Debrecenbe is elvitték a csapatot.

Mint Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsostól megtudtuk, Böjte Csaba atyával szerettek volna megismerkedni és segíteni.

-Váczi Attiláné Ica volt az, aki felvette a kapcsolatot az atya segítőivel, s azt ajánlottuk fel, hogy a berekfürdői üdülőnkben.Az év során a múzeumban több érdekes kiállítás volt, melyek közül emlékezetes sokak számára a Csodálatos Izraelt bemutató fotókiállítás.

A Kováts Mihály emléknapokhoz kapcsolódva az Illéssy családról volt egy fotókiállítás, a birkafőző fesztiválhoz kapcsolódva Kabai László fotókiállítása volt a karcagi határ állatairól és az ott élő emberekről.

A Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódva a Damjanich János Múzeum fehérhímzés gyűjteményéből nyílt kiállítás, amely október végéig látogatható. A kiállításhoz egy kisfilm is kapcsolódik, ahol megnézhetőek ezek a hímzések.

A Múzeumok Éjszakáján is látványos programokkal várták az érdeklődőket - kézműveskedés és bemutató, éjszakai pincelátogatás, nyáresti muzsika - is volt a programban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 14:00, szombat | Helyi

KAMIONNAK CSAPÓDOTT

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyautó n a 4-es főúton Fegyvernek közelében. A balesetben a személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.