Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2018. December 27. 16:46, csütörtök | PR

Szükség van-e kutyaruhára?

Szükség van-e kutyaruhára?

Sokszor, mikor sétáltatjuk hidegebb időben kutyusunkat, akiről nem lehet elmondani, hogy hosszú szőrrel áldotta meg a genetika, gyakran adunk rá valamilyen meleg ruhácskát, hogy nehogy megfagyjon.

Mert látjuk, hogy szabályszerűen vacog! Sétáltatás közben kétféle ember típus jön velünk szembe. Aki ezt megérti, hiszen miért fázzon szegény kutya, és aki ledöbbenve mered, hogy ezt most muszáj volt-e?

Muszáj?

Az a helyzet, hogy van mikor indokolja a ruha feladását a helyzet. Igazából fajtája válogatja, mert például a hosszú szőrű példányokra teljesen felesleges bármilyen ruhát is ráaggatni, mert a funkcionális bundáját magával hordozza, mindig. De a rövid és gyér szőrzetű kutyusok esetében igenis kiegészítő darab lesz telente a kutyaruha.

Természetesen nem csak a rövid és gyér szőrzetű kutyákra érdemes ruhát adni a hidegben. A beteg, esetleg idős állatok szintén hálásan fogadhatják a plusz réteget. Előfordulhat ugyanis, hogy a kutyánk megfázik, amiből könnyen tüdőgyulladás lehet, így mindenképp érdemes beszerezni ruhát, ha a fentebb említett típusokba tartozik kedvencünk.

Ne csak dekoratív legyen, meleg is!

Ahogy az ember magának sem akármilyen ruhát választ, amit felvegyen a hideg napokra, úgy kedvenceink részére is figyeljünk oda a minőségre.

• A műszálas anyagokat jobb, ha kerüljük, mert ezek hermetikusan elzárják a kutya bőrét a lélegzéstől, így nem léphet fel irritáció. A természetes eredetű alapanyagokból készült ruhát válasszuk inkább.
• Fontos a megfelelő méret is, mert ha nagy a ruha, a kutyus nem fogja szívesen viselni, mert zavarni fogja a mozgásban.
• Szintén nem elhanyagolható, hogy olyan darabot válasszunk, amelyet könnyű ráadni, majd levenni.
• Figyeljünk arra, hogy jól rögzíthető hevederekkel rendelkezzen.
• Nem árt, ha van rajta valamilyen láthatósági csík, hiszen téli estéken elengedhetetlen, hogy a kutya látszódjon valamilyen úton-módon. Jó ötlet lehet a fényvisszaverő nyakörv is.

Szoktassuk a ruhához!

Ritka, hogy a kutya elsőre elfogadja a ruhát, amit szeretnénk ráadni. Így érdemes fokozatosan hozzászoktatni, először csak rövid időszakokra ráadni, majd ezt az időt emelni, miközben próbálunk hozzá valamilyen pozitív megerősítést adni. Hamar megtanulja, hogy a ruha egyet jelent számára a téli csatangolással.

Mikre figyeljünk még?

Mint ahogy a kutyánkat is időről-időre megfürdetjük, nos a kutyaruhát is. Hiszen nemcsak a szennyeződéseket kell eltávolítani, az esetlegesen összeszedett élősködőket is. Mert igen, télen is vannak élősködők: kullancs, bolha, stb. Hogy milyen mosószert használunk kutyaruha mosáshoz, arra is érdemes odafigyelni, hiszen a túlzott mennyiségű vegyi anyag irritálhatja a kutyánk bőrét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 09:27, péntek | PR

Érdekességek a LEGO-val kapcsolatban

A LEGO az egyik leghíresebb és egyben legnépszerűbb játéknak számít a gyerekek körében.

2019. Augusztus 23. 09:11, péntek | PR

Energiaforrások a mindennapokban

Az életünk részévé váltak a régiesen zsebtelepnek nevezett eszközök. Egy jól felszerelt háztartásnak mindig rendelkezni kell tartalék elemekkel.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.