Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 28. 18:30, csütörtök | Helyi

SZUPERGYORS INTERNET TISZAÖRSÖN

SZUPERGYORS INTERNET TISZAÖRSÖN

A 2019 januárjában elindított Szupergyors Internet Programnak köszönhetően hétről-hétre újabb beruházások átadása zajlik. A SZIP 2.0 segítségével Tiszaörsön 295 ingatlanban vált elérhetővé a szupergyors internet.

A magyar kormány fejlesztési programjának köszönhetően az akár 2 gigabites sávszélességre is képes hálózat a lakossági igények kiszolgálása mellett lehetőséget ad a vállalkozások számára, hogy javíthassanak versenyképességükön. A SZIP 2.0-nak köszönhetően akár 2 Gigabites internetre is előfizethetnek a tiszaörsiek.
A kiépített hálózatot március 20-án adták át Tiszaörsön.
Mostantól minden háztartásban elérhető lesz a legalább 30 megabites sávszélességű szolgáltatás, így a tiszafüredi járásban Tiszaörsön, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és Tiszaderzsen is száz százalékos a lefedettség. A hálózatot Kara Ákos Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kracsál Ferenc a Key Telecom ügyvezetője és Keresztyénné Nagy Mariann alpolgármester adták.
A program célkitűzése, hogy másodpercenként legalább 100 megabit sávszélességű, lehetőleg gigabit-képes, elsősorban optikai hálózatok épüljenek.
- Ha a gyermeknek annyi esélye van mint egy másik nagyvárosi fiatalnak, ugyanúgy tud tanulni, ugyan úgy tud tájékozódni a világba, ugyan úgy tud munkát vállalni akár helyből is, helyben is, ugyan úgy tudnak vállalkozások ide hozni, hiszen minden lehetőség adott arra, hogy egy cég ide jöjjön, akkor azt mondjuk, hogy meg tudjuk őrízni a több száz éves hagyományt, a több száz éves falut, a több száz éves települést megint több száz évig - mondta Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

A szupergyors internetberuházás Magyarország egyik legnagyobb, legjelentősebb építési, kivitelezési vállalkozása, összességében 150 milliárd forintos fejlesztés zajlik az országban.
- A magyar kormány célja, hogy minden magyar ember, minden magyar család, minden magyar vállalkozás és minden magyar közösség a digitalizáció nyertese legyen. Ezért folytatjuk, a fejlesztéseket, ezért indítottuk el a fejlesztéseket - fogalmazott Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.
A programnak köszönhetően Magyarországon ma már több mint 2,8 millió háztartásban érhető el vezetékes technológiával a szupergyors internet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.