Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2021. Október 29. 18:00, péntek | Helyi

SZÜRETI FESZTIVÁL

SZÜRETI FESZTIVÁL

Az iskolától indulva a város főterére szüreti felvonulást szervezett a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda.

A felvonulás utána Városháza előtt műsort adtak a diákok, majd az iskolában szüreti mulatság kezdődött.

Mint Földváriné Simon Ilona igazgató elmondta, szerették volna újítani a korábbiévekhez képest. Az évek óta zajlóhagyományosszüreti napjukat megismertetni a várossal is. Így az alsós munkaközösség tanítói most felvonulást szervezték és a szokásos énekes-táncos műsort a Városházaelőtti téren tartották meg.

A közös tánc után a felvonulók visszatértek az iskolába, aholvicces szüreti és őszi feladatokkal várták őket a tanítók, míg a helyi népművészek közreműködésével kézműveskedhettek a gyerekek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.