Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Október 21. 17:14, szerda | Helyi

SZÜRETI KAVALKÁD

SZÜRETI KAVALKÁD

Szüreti vigadalmat tartottak a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában. Mint Földváriné Simon Ilona igazgatótól megtudtuk, a jubileumi 25. vigadalomra sok meglepetéssel készültek a diákoknak

A kisbíró vezetésével vonultak be a mulatságra az osztályok a szüleik előtt, majd az iskola Harangvirág néptánccsoportja Benéné Kecskeméti Anikó és a KÁIAMi Erkel Ferenc Művészeti Iskola magánének tanszakosai adtak vidám szüreti műsort Házi-Sáray Mária tanárnő vezetésével, bevonva az iskola diákjait is a közös énekbe, táncba.

E közben egy bucsai házaspár segítségével több szülő a frissen szedett szőlőből mustot préselt a gyerekeknek, akik a kóstoló után különböző kézműves foglalkozásokat - fafaragás, gyöngyfűzés, népi játékkészítés, mézeskalács díszítís - is kipróbálhattak a helyi népművészek segítségével.

Volt még harcművészeti bemutató és különböző ügyességi játékok - pl. diótörés, lekváros kenyér evő verseny - is vártak a refis gyerekekre a délután során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.