Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. Október 21. 17:14, szerda | Helyi

SZÜRETI KAVALKÁD

SZÜRETI KAVALKÁD

Szüreti vigadalmat tartottak a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában. Mint Földváriné Simon Ilona igazgatótól megtudtuk, a jubileumi 25. vigadalomra sok meglepetéssel készültek a diákoknak

A kisbíró vezetésével vonultak be a mulatságra az osztályok a szüleik előtt, majd az iskola Harangvirág néptánccsoportja Benéné Kecskeméti Anikó és a KÁIAMi Erkel Ferenc Művészeti Iskola magánének tanszakosai adtak vidám szüreti műsort Házi-Sáray Mária tanárnő vezetésével, bevonva az iskola diákjait is a közös énekbe, táncba.

E közben egy bucsai házaspár segítségével több szülő a frissen szedett szőlőből mustot préselt a gyerekeknek, akik a kóstoló után különböző kézműves foglalkozásokat - fafaragás, gyöngyfűzés, népi játékkészítés, mézeskalács díszítís - is kipróbálhattak a helyi népművészek segítségével.

Volt még harcművészeti bemutató és különböző ügyességi játékok - pl. diótörés, lekváros kenyér evő verseny - is vártak a refis gyerekekre a délután során.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 17:40, kedd | Helyi

27-ről 5 százalékra csökkentik az elviteles ételek áfáját az éttermekben.

A kiszállított étel áfája 5 százalék lesz, de a szállítás díja marad 27 százalékos áfával terhelt tétel, így a számlán mindkét tételnek szerepelnie kell.

2020. November 24. 17:36, kedd | Helyi

TÖBB DOBOGÓS SIKER

A Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa, Sz. Nagy János angolból és matematikából országos versenyeken több dobogós sikert ért el.

2020. November 24. 17:30, kedd | Helyi

Traktort loptak egy tanyáról, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a két férfit, akik trélerrel szállították el a kiszemelt járművet.

2020. November 23. 17:13, hétfő | Helyi

Okos ingázás

Az EURÓPAI UNIÓ Közép-Európai országokra 2017-ben regionális pályázatot irt ki azzal a céllal, hogy a régiókra alkalmazható tanulmány készüljön az okos ingázás megvalósítására.