Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2020. Október 21. 17:14, szerda | Helyi

SZÜRETI KAVALKÁD

SZÜRETI KAVALKÁD

Szüreti vigadalmat tartottak a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában. Mint Földváriné Simon Ilona igazgatótól megtudtuk, a jubileumi 25. vigadalomra sok meglepetéssel készültek a diákoknak

A kisbíró vezetésével vonultak be a mulatságra az osztályok a szüleik előtt, majd az iskola Harangvirág néptánccsoportja Benéné Kecskeméti Anikó és a KÁIAMi Erkel Ferenc Művészeti Iskola magánének tanszakosai adtak vidám szüreti műsort Házi-Sáray Mária tanárnő vezetésével, bevonva az iskola diákjait is a közös énekbe, táncba.

E közben egy bucsai házaspár segítségével több szülő a frissen szedett szőlőből mustot préselt a gyerekeknek, akik a kóstoló után különböző kézműves foglalkozásokat - fafaragás, gyöngyfűzés, népi játékkészítés, mézeskalács díszítís - is kipróbálhattak a helyi népművészek segítségével.

Volt még harcművészeti bemutató és különböző ügyességi játékok - pl. diótörés, lekváros kenyér evő verseny - is vártak a refis gyerekekre a délután során.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 11:21, szombat | Helyi

Súlyosították az élettársa orrát törő kenderesi férfi büntetését

A Szolnoki Törvényszék 2021. május 7-én meghozott másodfokú döntésében 90 nap elzárásról 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a vádlott büntetését.

2021. Május 15. 08:42, szombat | Helyi

A KÖZÖSSÉGI OLDAL BUKTATTA LE A RABLÓT

A gyanúsított még a bűncselekmény helyszínén sem tudott lemondani arról, hogy ne látogasson el egy közösségi oldalra. A kft. egyik számítógépén lépett be a virtuális térbe – ez lett a veszte.

2021. Május 15. 08:08, szombat | Helyi

LAKOSSÁGI KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLT A POLGÁRMESTER

Szepesi Tibor polgármester, a Karcag Televízióban „A polgármester válaszol” című műsor vendégeként, a lakosság által feltett kérdésekre válaszolt

2021. Május 15. 08:02, szombat | Helyi

PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKA A MARISTÁSOKNÁL

Az elmúlt időszakban nagyon szép országos elismerést kapott a Szent Pál Marista Általános Iskola. Hogy mi is ez pontosan, arról Dánielné Kacsó Andrea igazgatót kérdeztük.