Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 29. 19:30, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Tagadott az elsőrendű vádlott a bátmonostori gyilkosságok büntetőperében

Tagadott az elsőrendű vádlott a bátmonostori gyilkosságok büntetőperében

Mindent tagadott a bátmonostori gyilkosságok büntetőperének elsőrendű vádlottja szerdai meghallgatásakor a Kecskeméti Törvényszéken.

P. Attila azt mondta, hogy nem ő követte el a bűncselekményeket, nem is volt jelen a gyilkosságoknál, és nem az ő tanyáján ölték meg a három embert.

A vád szerint P. Attila és három társa 2008-ban és 2009-ben brutálisan meggyilkolt három embert Bátmonostoron, majd a holttesteket a település közelében lévő erdőben elásták. Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be ellenük vádiratot.
P. Attila a szerdai tárgyaláson a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat "dörzsölt, együtt dolgozó bűnözőknek" nevezte, a rendőrökről pedig azt állította, hogy csak "papírokat gyártottak" ellene.
Piegel Zsolt tanácsvezető bíró előzőleg a másodrendű vádlott meghallgatásával folytatta volna a bizonyítási eljárást, S. Zoltán azonban nem tett vallomást a bíróságon, ezért a nyomozati szakban tett vallomását olvasták fel. A vádlott a nyomozóhatóságnak részletesen elmondta a bűncselekmény elkövetésének történetét, hangsúlyozta azonban, hogy tettét fenyegetés hatására követte el. A vád szerint az elsőrendű vádlott azért határozta el egy bajai férfi és élettársa meggyilkolását, mert vissza kellett volna adnia nekik 6,5 millió forint kölcsönt. P. Attila három társával a Bátmonostor melletti fenyvesben gödröt ásott, majd a sértetteket a településre csalta azzal, hogy visszaadja a pénzt. Az elsőrendű vádlott házában a másodrendű, akkor még fiatalkorú vádlott a bajai férfit 30 centiméter távolságból tarkón lőtte. A férfi azonnal meghalt, élettársát brutális kegyetlenséggel agyonverték, a holttesteket pedig az erdőben elföldelték.
A harmadik gyilkosságot 2009. július 19-én követte el a vád szerint az elsőrendű vádlott, aki a bűncselekmény elkövetésébe bevonta a már nagykorúvá vált másodrendű vádlottat. P. Attila és egy bajai nő között érzelmi kapcsolat alakult ki, majd a férfi elhatározta, hogy megöli a nő korábbi házastársát. 2009 tavaszán találkozót beszélt meg a sértettel abban a bátmonostori házban, ahol a korábbi gyilkosságokat elkövették. A másodrendű vádlottnak kellett volna meghúznia a ravaszt, ő azonban szándékosan a férfi mellé lőtt, majd elmenekült. A sértett ezután pisztolyt vett elő, azt a vádlottra fogta és magyarázatot kért tőle. A vádlott könyörögni kezdett, ezért a férfi nem bántotta őt, majd elhagyta a házat.
Az elsőrendű vádlott nem tett le szándékáról, 2009. július 19-én a sértett házához ment, és az épület előtt fejbe lőtte őt, majd a házából magához vette a férfi laptopját, telefonját, arany karóráját és készpénzét. Ezután a harmadrendű vádlott lakására ment, és megkérte őt, segítsen a holttest eltüntetésében. A férfival Bátmonostor határában, egy akácerdőben gödröt ástak és elföldelték a holttestet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön