Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Április 11. 15:15, csütörtök | Helyi

TALAJTERHELÉSI DÍJ

TALAJTERHELÉSI DÍJ

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve megalkotta a talajterhelési díjról szóló 3/2017. (II.24.) önkormányzati rendeletét...

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve megalkotta a talajterhelési díjról szóló 3/2017. (II.24.) önkormányzati rendeletét, amely már korábban hatályba lépett.

A rendelet értelmében a talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésére álló közcsatornára nem köt rá, és a helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is alkalmaz.
Amennyiben a közcsatornát év közben helyezik üzembe, a díjfizetési kötelezettség a kibocsátót a közcsatorna üzembe helyezését követő 90. naptól terheli.


A talajterhelési díj alapja a felhasznált víz mennyisége (méréssel, illetve mérési lehetőség hiányában átalány alapján meghatározott víz mennyisége, mely 5 m³/fő/hó), csökkentve a külön jogszabály szerinti locsolási célú felhasználásra figyelembe vehető víz mennyiségével, továbbá a szabályszerűen elszállítatott szennyvíz mennyiségével. (Az elszállítást számlával kell igazolni.)

A talajterhelési díj mértékét a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény határozza meg, amely városunkban 1.800 Ft/m³. A helyi rendelet értelmében a képviselőtestület talajterhelési díjkedvezményt nyújt a talaj-terhelési díj fizetésére kötelezetteknek, amelynek mértéke a fizetendő díj 95%-a. Így a ténylegesen fizetendő díj 90 Ft/m³-re módosul.


A 2018. évre vonatkozó talajterhelési díjat a kibocsátónak ingatlanonként külön-külön kell megállapítania, bevallania és megfizetnie. A talajterhelési díjat a Karcag Városi Önkormányzat 12053005-01000953-01200009 számú talajterhelési díj beszedési számlájára kell megfizetni.A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályi előírások értelmében a gazdálkodó szervezetek (ideértve az egyéni vállalkozókat is) az adóhatósággal kötelesek elektronikus úton kapcsolatot tartani. Így ezen adózói csoportba tartozó jogalanyoknak adóbevallásukat elektronikus úton kell benyújtaniuk. További részletes tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjától kérhető (Városháza, fszt. 40. szoba, tel.: 06/59-500-610).A bevallási nyomtatvány letölthető:www.karcag.hu/e-ügyintézés/adóügyek/talajterhelési díj.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 15. 17:48, szombat | Helyi

A Kossuth térről rajtolt el

A Kossuth térről rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2019 mezőnye.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Családi délután a fürdőben

A Madarász Imre Egyesített Óvoda „Sportolj velünk!”- családi délutánra hívta az óvodásokat és szüleiket az Akácliget Fürdőbe.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

2019. Június 14. 19:53, péntek | Helyi

Új parkolási rendszer

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.