Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 10. 16:53, péntek | PR

Támogasd meg a munkakeresést szakmai angol nyelvvizsgával!

Támogasd meg a munkakeresést szakmai angol nyelvvizsgával!

A COVID utáni sokk hatásait még mindig érezni a munkaerőpiac néhány területén, de sok olyan ág van, ahol pezseg a kereslet. Növeld az esélyeidet egy szakmai angol nyelvvizsgával, megmutatjuk, miért érdemes!

A munkaerőpiacon egyre nehezebb jó állást találni, mert a COVID sok olyan munkavállalót kényszerített aktív keresésre, akik korábban stabil munkahelyen dolgoztak. Emellett szeptember tradicionálisan a frissdiplomások dömping munkakeresésének ideje, ezért szükséged van valamire, hogy kitűnj a tömegből, ebben segíthet a szakmai angol nyelvvizsga. De nézzük át, hogy miről is van szó és hogyan segít a szakmai angol nyelvvizsga egy jobb munkát találni.

Angolul mindenki tud

A frissdiplomások tavaly még kérhettek nyelvvizsga mentességet annak érdekében, hogy könnyítsék a diploma megszerzését, ezáltal növeljék az elhelyezkedési lehetőségeiket. Idén azonban már nincs lehetőség mentességet kérni, így a piac ősszel teli lesz frissdiplomásokkal, akik friss nyelvvizsgát is lobogtatnak. Legtöbben közülük angol nyelvvizsgát tesznek, ha a pandémia által alig érintett SSC piacon keresnek munkát, így nehéz közülük kitűnni. Itt jön a képbe a szakmai angol nyelvvizsga.

Mit ad a szakmai angol nyelvvizsga?

A sima angol nyelvvizsgával szemben a szakmai angol nyelvvizsga bővített szókinccsel és nyelvi készletekkel dolgozik és magán a vizsgán is az üzleti élethez kapcsolódó feladatok szerepelnek. A szakmai angol nyelvvizsga sajnos valamivel többe kerül, mint a sima vizsga, de sokkal többet is ad.

Hogyan segít ez neked?

A szakmai angol nyelvvizsga segít felkészülnöd, hogy pörgő kerekekkel érj földet egy üzleti környezetben, miután felvesznek. Nem kell a szakzsargon tanulásával bajlódnod és nem lesz idegen a számodra egy prezentáció megtartása angolul. Óriási előnyt jelent ez azokkal szemben, akik még néhány hónapot eltöltenek az új munkahelyen azzal, hogy az üzleti nyelvezetet elsajátítsák. Ez alatt az idő alatt jóval kevésbé produktívak és a munkájuknak jóval alacsonyabb a napi feladatokhoz való hozzáadott értéke.

A nap végén ez három dolgot jelent neked: előnyt a többi pályázó előtt, magasabb kezdőfizetést és alacsonyabb stressz szintet egy új környezetben, ahol elég szakmailag helyt állnod, nem kell még a nyelvezetet is megszoknod.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat