Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Október 02. 05:01, hétfő | Helyi

TÁMOGATÁS TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEKRE A TISZA-TÓ TÉRSÉGÉBEN

TÁMOGATÁS TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEKRE A TISZA-TÓ TÉRSÉGÉBEN

Egymilliárd forintot is meghaladó pályázati forrásból valósíthat meg turisztikai fejlesztéseket tizennégy Tisza- tavi település.

Az ország legnagyobb mesterséges tava évről évre több turistát vonz- annak ellenére is, hogy az idegenforgalmi infrastruktúrára igencsak ráfér az erősítés.

A kormány egyedi forrást biztosít a Tisza-tó térségének olyan beruházásokra, amelyek a térség turisztikai vonzerejét képesek növelni. Az egymilliárd- hétszázmillió forintos támogatás a vízminőség- és vízvédelmi, ökológiai fenntarthatóságához kapcsolódó célokhoz, valamint a turisztikai szolgáltatások színvonalának emeléséhez járulhatnak hozzá.

Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár, Területfejlesztési Minisztérium, Miniszterelnökség:

"Ezek a projektek jellemzően turisztikai, ökoturisztikai, aktív turisztikai projektek, önkormányzatoknak, illetve vízügyi fejlesztésekre biztosítanak lehetőséget. Tizennégy projekt közül kettő az egész Tisza- tó fejlesztését, területét érinti."

Összesen tizenhét projekt osztozik a támogatáson, ezek mindegyike hiánypótló beruházás, amelyek döntően a Tisza-tó vízvédelmére és ökológiai egyensúlyának fenntartására irányuló fejlesztések.

F.Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, a Tisza-tó miniszteri biztosa:

"A legfontosabb feladatunk az, hogy azokra az igényeknek megfeleljünk, amiket az ide látogatók támasztanak. És olyan fejlesztéseket tudjunk folytatni, amelyek a jövőben mutatnak. Hiszen tudjuk azt, hogy versenyhelyzetben vagyunk nem csak Magyarországon, hanem az Európa és a környező országok más turisztikai célpontjaival kapcsolatban."

A támogatott projektek többsége szálláshely kialakítása, vagy már meglévők bővítésére, a szolgáltatás színvonalának emelésére vonatkozik. Ezek Jász- Nagykun- Szolnok és Heves vármegyékben valósulnak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.