Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 08. 07:27, kedd | Helyi

Tanácsok kismamáknak

Tanácsok kismamáknak

Szeretném a szülészeti- nőgyógyászati osztály színvonalas munkáját megköszönni- kezdte a tatai Szitáné Markó Szilvia kismama, aki harmadik alkalommal fekszik ezen az osztályon.

Maximális a fegyelmezettség, az orvosok szakmai tudása, s a nővérek pozitív hozzáállása, a gondoskodó magatartás, a precíz munkavégzés maximálisan segíti a betegek gyógyulását, felépülését. Aki ide bekerül, erre az osztályra, az nyugodtan bízza rá magát az orvosokra, nővérekre, mert tataiként ilyen pozitív hozzáállást nem tapasztaltam. Hozzátartozóként és betegként is sok kórházban jártam, de ilyet sehol nem tapasztaltam - jelentette ki a kismama.
A dicséret és elismerő szavak, a köszönetnyilvánítás mindig jólesik minden embernek, de ezért dolgozunk, hogy a kismamák, betegek maximális megelégedettséggel távozzanak osztályunkról. Az orvoskollégák, a szakdolgozók kiváló felkészültséggel rendelkeznek és becsületesen látják el a feladatukat - mondta dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos.

A nyár a kismamákat is megviseli, sokkal jobban oda kell figyelni az osztályon fekvőkre és az otthonról rosszullét, hasi görcsök miatt érkezőkre is. Mindig felhívjuk a figyelmet a bőséges folyadékfogyasztásra, nem szabad megvárni, hogy a kiszáradás tünetei megjelenjenek, hogy szomjas legyen valaki, mert akkor gyakorlatilag az ionháztartás gyakorlatilag felborult, hamarabb kell iszogatni. A szakember fogalmazása szerint úgy, mint a kacsa, folyamatosan iszogatni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.