Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Július 25. 08:42, vasárnap | Helyi

TÁNCKIHÍVÁSBAN VETTEK RÉSZT

TÁNCKIHÍVÁSBAN VETTEK RÉSZT

Ferenczi Péter Tamásnéval, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola tanítónőjével beszélgettünk egy érdekes kihívásról, hiszen az iskola is részt vett Jerusalema örömtánc kihívásban.

Ez a táncos kihívás tavaly óta terjed az interneten és arról szól, hogy különböző közösségek, iskolai csoportok, munkahelyi közösségek, baráti társaságok közösen táncolnak. Nagyon fontos ebben a nehéz időszakban, hiszen a tánc és a zene az ember lelkére gyógyító hatással van.

Így kezdtek el a refisek is táncot tanulni, amikor a karantén időszak után visszajöhettek, Túrterebesiné Tünde tanárnő vetette fel, táncoljanak a refisek is. Így indult, s a Varró 4-ben az első és második évfolyamosokkal és a tanítónőikkel kezdték el a táncot tanulni. A kész táncot videóra vették és feltöltötték az iskola közösségi oldalára, itt már több tízezren nézték meg.

A gyerekek is örültek a táncnak, mindenki megtalálta benne a maga szerepét, a szülők is pozitív visszajelzéssel voltak és köszönték, hogy ilyen kezdeményezés is van az iskolában.
A refisek már voltak egy ilyen nagy közösségi tánc részesei a Hősök terén öt évvel ezelőtt voltak először a Tértánc koncerten. A mostani tánc azonban inkább a gyerekek lelkéhez szólt, s külön érdekesség, hogy otthon titokban gyakoroltak,a szülők csak a végeredményt látták.

A tanítónő szerint lesznek még hasonló kezdeményezéseik a következő tanévben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.