Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Június 30. 08:05, szerda | Helyi

TANÉVZÁRÁS

TANÉVZÁRÁS

Plósz Csillával, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjével beszélgettünk a tanévzárók előtt, hiszen a gyerekek már elkezdték a szünidőt, de a pedagógusoknak még van sok feladata.

A gyerekeknek elkezdődött a szünidő, de a pedagógusoknak megsokszorozódik az adminisztrációs teendője, hiszen most kerül sor a krétanaplók rendbetételére, a jegyek lezárására, a bizonyítványok megírására, az oklevelek, könyvek beszerzésére, illetve megírására.

Az osztályozó értekezletek megtörténtek minden egyes tagintézményben. A tanévzáró nevelőtestületi értekezletek, a bizonyítványosztás még hátravan. A jelen helyzetben mindenütt az udvaron kerül megszervezésre a bizonyítványok osztása.

Ebben a rendkívüli tanévben is helytálltak a gyermekek, nagyon szép bizonyítványok, eredmények születtek. A bizonyítványok azt tükrözik, hogy sikeresen vették a gyerekek és a pedagógusok is az akadályokat és eredményeket sikerült elérni a tanévben.

A pedagógusok július hetedike körül kezdik a megérdemelt nyári szabadságukat tölteni, s augusztus 20-a után térnek vissza az iskolákba és készítik elő a következő tanévet.

Sajnos az utóbbi évek tendenciája azt mutatja, hogy a szakos ellátottság érdekében nyáron keresni kell még pedagógusokat, vannak még nyitott kérdések az intézményvezető szerint, aki bízik benne, hogy augusztus közepére minden megoldódik és a szakos ellátottságot fogják tudni biztosítani.

A szünetben az intézményekben a nyári karbantartási munkálatok zajlanak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

dén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.