Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Szeptember 02. 20:18, péntek | Helyi

Tanévkezdés a Kováts Mihály Tagiskolában

Tanévkezdés a Kováts Mihály Tagiskolában

Zökkenőmentesen indult a 2022/23-as tanév a KÁAMI Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményében - tudtuk meg Karas Elvira tagintézmény-vezetőtől.

Összesen 212 tanulóval kezdték meg ezt a tanévet. Ebből első évfolyamos tanuló 29 fő. A reggeli tanévnyitóval után mindenki átvette a tankönyvét, tanszercsomagok is ott vannak már a táskákban. Volt-e pedagógushiány?- kérdeztük a tagintézmény-vezetőtől.

- Pedagógus hiánnyal nem küszködtünk, hál' Istennek, azt mondhatom, hogy a szakos ellátottságot 100 százalékig tudjuk biztosítani. Két új kolléganőt köszönthettünk a tantestületben, a mai tanévnyitónkon, Szabóné Sebestyén Erikát, a Karcagi Arany János Általános Iskolából, valamint Kovácsné Ecsedi Csillát, aki Püspökladányból érkezett hozzánk a magyar nyelv és irodalom oktatására. 9 órakor megkezdtük az osztályfőnöki órákat, a becsengetést innentől kezdve számoltuk. A tanulók a mai nap folyamán fogják megkapni névre szólóan a tankönyveket, s ezt követően pedig indul a szokásos menetrend: házirendek ismertetése, újra a szabályok betartatása, tűz- és balesetvédelem. A mai nap folyamán a gyerekek teljes ellátással, napközivel, tanulószobával indulnak és így zárjuk a mai napot.

- Az elsősöket a tanító nénik ottjártunkkor körbevezették az iskolában, megismertették őket az épülettel, hogy el ne tévedjenek.

- Igen, tanítónőjük, Pardi Anikó, aki Kisújszállásról jár át hozzánk. A huszonkilenc főt már a feldíszített tanteremben fogadta, nagyon örültem neki, hogy mennyire bátrak voltak a gyerekek. Nálunk az a hagyomány, hogy a nyolcadik évfolyamosok kísérik be őket az évnyitóra, s mondhatom, nem voltak megszeppenve, bátran vonultak befele, és szinte boldogok voltak, várták ezt a pillanatot, hogy köszöntsem őket, s elfoglalják a kispadokat.

- Ha már említette a nyolcadikosokat, ők hányan vannak, hiszen nekik ez az év kicsit húzósabb lesz.

- Igen, a nyolcadikosok előtt nagyon sok feladat áll, ahogy a tanévnyitón is elmondtam nekik, felelősségtudattal meg kell választaniuk a középiskolát és a továbbtanulásra kell koncentrálniuk. Egy nyolcadikos évfolyamunk van, 21 fővel.

- Most még teljes a tantestület létszáma, tanév közben azonban több pedagógus is nyugdíjba megy az iskolából.

- Igen, ez picit nehezíteni fogja az oktatói, nevelői munkánkat. Október 28-án megkezdjük Dedinszky László tanár úrral a nyugdíjba vonulást, ezt követően az első félév után, január 25-vel még három kollégánk fog nyugdíjba vonulni, de felkészültünk, úgy gondolom, hogy februártól tudom indítani a második félévet is úgy, hogy teljesen 100 százalékos lesz az ellátottság - ígérte Karas Elvira, akinek jó tanévet kívántunk, a kovátsos diákoknak pedig sok-sok új ismeretet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.