Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Szeptember 09. 08:34, csütörtök | Helyi

TANÉVKEZDÉS A KOVÁTSBAN

TANÉVKEZDÉS A KOVÁTSBAN

A tagintézményének tanévkezdéséről kérdeztük Plósz Csilla intézményvezetőt.

Mindhárom tagintézményben nagy-nagy lendülettel indították a 2021-22-es tanévet. A nyár legnagyobb kihívása volt, hogy az alapfeladatok ellátásához a megfelelő számú pedagógus, tanító, illetve szakos tanár rendelkezésre álljon. Ez biztosított minden intézményben.

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két általános iskolai tagintézményében 440 fő, a művészeti iskolában 130 fő kezdik meg az idei tanévet.
A tanévkezdéshez a hátrányos helyzetű gyermekek, családok tanszercsomag támogatást kaptak, amelyeket a szülők augusztus 30-án átvehettek.
Az étkezés is biztosított mindkét általános iskolai tagintézményben.
Elkészültek a tanmenetek, órarendek, s már szervezik a szakköröket, szabadidős tevékenységeket.

A Kovács Mihály Általános Iskolai Tagintézmény a komplex alapprogram szerint végzi a munkáját, ennek számos olyan eleme van, amely sok-sok élményt nyújt a gyermekek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.