Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Október 07. 09:45, csütörtök | Helyi

TANÉVKEZDÉS A REFORMÁTUS GIMNÁZIUMBAN

TANÉVKEZDÉS A REFORMÁTUS GIMNÁZIUMBAN

Tóth Barnával, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium igazgatójával arról beszélgetünk, hogyan is indult el a tanév.

Az iskolavezető szerint öröm, hogy jelenléti oktatással indult a tanév, hiszen így nyugodt körülmények között tudnak tanítani.
Nagy szüksége lenne a diákoknak, a pedagógusoknak is arra, hogy ez így is maradjon.

Szeptembertől már nincs egészségügyi oktatás csak gimnáziumi. Hatvannégy kilencedikes tanulóval indultak, öt képzési területen tudtak három osztályt indítani.
Szeptember közepéig is már voltak rendezvények és tervezik a következőket is. Tóth Barna szerint elég gazdag programsorozatot terveztek a tanévre, amiből a gólyatábort már megtartották, tehát méltóképpen tudták fogadni a kilencedikeseket. Jövő héten lesz a három nap gólyanap és egy vidám, színvonalas gólyaest.

Október végén a szalagavatót tervezik, nagy erőkkel készülnek rá,a végzősök hónapok óta tanulják a táncokat.
Terveznek szakmai kirándulásokat és muszáj elkezdeni már a beiskolázási teendőinket, illetve a végzős tanulóiknak a pályaválasztásra, továbbtanulásra való felkészítő munkáját is.

Már készülnek a tanulmányi versenyekre a sajátra is, amit itt szerveznek, diákjaik pedig más országosokra, mert attól függetlenül, hogyan telt az előző másfél tanév, igenis van értelme ezeken a versenyeken indulni - jelentette ki az iskolavezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.